wetten van het net

De wetten van het net

1 min leestijd

Wetten van het net
Je kan het Internet niet meer wegdenken uit onze maatschappij. Het heeft grote invloed op de manier waarop we communiceren, invloed uitoefenen en hoe onze economie functioneert. Klaas Weima, schrijver van “Verdiende Aandacht” ziet vier wetten van het net (het Internet)

1. Het net is sociaal

Internet wordt allang niet meer alleen gebruikt om informatie te zoeken. Het neemt een belangrijke sociale functie in. Daarnaast heeft het een grote invloed om onze maatschappij. Denk alleen al aan de invloed sociale netwerken rondom de Arabische Lente.

2. Het net is rebels

Dit gaat niet om opruiende blogs, maar om disruptieve karakter dat internet heeft op bestaande, gevestigde bedrijven. Denk aan invloed van Skype en WhatsApp op oude (mobiele) telefonie concepten.

3. Het net is open

Het is een van de mooie eigenschappen van Internet. Waarom betalen als het beschikbaar is? Het net heeft door zijn open karakter een enorme impact op de manier en snelheid waarop content wordt gecreëerd, gedeeld en geconsumeerd.

4. Het net is transparant

Transparantie is niet hetzelfde als openheid. Het heeft te maken met de economische invloed die het net op mensen heeft. Slechte service en producten vallen door de mand, doordat klanten hun ervaringen (online) delen met anderen.

Bron: Verdiende Aandacht, pagina 22-28. Van dit boek is ook een iPhone app uitgebracht, binnenkort ook een iPad app.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaas Weima
Klaas Weima
11 jaren geleden

Leuk Wouter, dank voor je aandacht en post voor #verdiendeaandacht. De iPad-app is op dit moment in (versnelde) review bij Apple. We verwachten dat hij vandaag of morgen live staat.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Klaas Weima
11 jaren geleden

Ik ben erg benieuwd! Zal een review ervan schrijven als deze er is. Gaaf en inspirerend boek. Naast alle herkenning :)