Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Dit is onze planeet

3 juli 2012

Ja, ik hou enorm van de ruimte, time-lapse video’s, mooie beelden van onze planeet en de schepping. Alles herinnert me aan onze ongelofelijke Schepper. Het maakt me stil, zoals bij Job. God spreekt Job aan en vraagt aan hem:

Waar was jij toen ik de aarde grondvestte? Vertel het me, als je zoveel weet. Job 38 vers 4

Twee lange hoofdstukken gaat de rede van God door om de mens te spiegelen. Wees eerlijk, wie ben je? Waarom praat je zo over de Schepper. Weet je plaats. Het is een preek die ieder mens hoort, als die maar even wil luisteren. Als je maar wilt kijken. De schepping is vol van wie God is. Wie ben jij om iets van Hem te vinden.

Aan het einde van Gods preek reageert Job:

‘Ik ben onaanzienlijk. Wat zal ik u antwoorden? Ik leg mijn hand op mijn mond. Ik heb eenmaal gesproken en zeg niets meer, tweemaal – en doe er het zwijgen toe.’ Job 40 vers 4 – 5

Precies… als de Schepper spreekt is het goed om even te dimmen.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Dit is onze planeet

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0