Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Omgekeerd denken

31 juli 2012

[ba-youtubeflex videoid=”gjWSVrMUejo”]

Een fantastisch en fascinerend filmpje… Ken je de uitdrukking dat je moet worden bekeerd in het denken, omgekeerd denken, alles achterstevoren en voorste-achter? Dit is precies wat het is. Ik hoop dat het Engels je niet in de weg zit, het zou mooi zijn als dit filmpje in het Nederlands beschikbaar komt. We doen het er nu maar mee zo.

Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid. Efeze 4:21-24

Ik denk dat de grootste verandering in een mens in zijn denken plaats moet vinden. Niet in uiterlijke omstandigheden. Maar in denken over God, over jezelf, over anderen, over situaties, over problemen, over oplossingen.

U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden. Johannes 8:32

Ook als je vast zit. Je kan het gebondenheid noemen. Het zijn geen trucjes, maar het is Gods gedachten gaan denken. Het opvallende wat mij steeds bij staat is dat Jezus zegt dat de waarheid je zal vrijmaken. Maar niet zomaar dat. Maar het kennen van de waarheid.

PS: lees ook eens “Wat is het probleem met genade?

Dus weer het denken. Denken doe je zoveel. Iedereen vind ook wel wat. Anderen. Het is verleidelijk om te denken wat anderen van je denken. Dan word je geleefd, dan ben je gevangen.

Gods gedachten zijn vol leven over je. Draai alles maar om!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Omgekeerd denken

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0