Avondmaal op de maan

Avondmaal op de maan

1 min leestijd

Avondmaal op de maan

Op 25 augustus 2012 is de man overleden die op 20 juli 1969 als eerste een voet zette op de maan. Neil Armstrong overleed op 82 jarige leeftijd. De hele wereld was in de ban van alles wat er gebeurde. Toch ontdekte ik vandaag pas dat er meer bijzondere dingen gebeurden bij deze eerste landing:

Kort na de landing vroeg Buzz Aldrin, de mede reiziger naar de maan, aan NASA om een korte tijd stilte zodat iedereen tijd had om alle gebeurtenissen van de laatste uren te overdenken en te laten bezinken. In deze tijd maakte Aldrin een paar plastic zakjes open met daarin brood en wijn, nam tijd om een paar verzen uit de Bijbel te lezen en nam het avondmaal. “Het was bijzonder om te bedenken dat de eerste vloeistof dat werd uitgegoten op de maan en het eerste voedsel dat werd genuttigd het christelijk avondmaal was” zei hij later.

Deze tekst werd gelezen: “Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen.” Johannes 15:5

Slechts een paar mensen wisten ervan, waaronder zijn predikant en een aantal NASA medewerkers. Maar het was stil gehouden vanwege discussie over het lezen van de Bijbel door NASA. Het is twintig jaar geheim gebleven.

[ba-youtubeflex videoid=”o_J2EGDCwXo”]

Bron: guideposts.org »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JP
JP
11 jaren geleden

Is Buzz Aldrin niet een vrijmetselaar? Ik meende me te herinneren dat er toen een rite van de Vrijmetselaars werd gehouden en niet uit de Bijbel werd gelezen. Deze herinnering wordt bevestigd op wat oa. op Wikipedia staat.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  JP
11 jaren geleden

De bronnen die ik heb gevonden zeggen daar niets over. En daarbij… volgens sommigen zijn wel heel veel mensen vrijmetselaar. En dat terwijl daar nooit iets over is gezegd. Hij was trouwens episcopaal. Ik vind het een mooie keuze die is gemaakt met grote symbolische waarde. Maar de discussie met allerlei atheïsten heeft ervoor gezorgd dat dergelijke zaken niet mochten worden bekend gemaakt.

David Mulder
David Mulder
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
11 jaren geleden

Als je wat rondzoekt dan lijkt dat toch echt het geval@dat hij een vrijmetselaar was hoor. Enige aparte is dat hij er in z’n autobiografie niet over schreef, maja, dat zegt op zich niks (sommige suggereren zelfs dat hij eigenlijk in die stilte bezig was met andere dingen, maja, wie weet).