Blog tips: hou je bezoekers vast

Blog tips: hou je bezoekers vast

2 min leestijd

Blog tips: hou je bezoekers vast

Een belangrijke score van je site is de bounce-rate. Het gaat daarbij om bezoekers die op je site komen en de site weer verlaten. Ze zien dus maximaal een pagina van je site. Het is mooi als je bezoekers meer weet te interesseren voor je site, zodat ze langer op je site blijven. Hier een aantal blog tips:

1. Eenvoudige navigatie

Het moet voor je bezoekers duidelijk zijn waar ze zijn en hoe ze gemakkelijk verder kunnen gaan. Maak ook je links duidelijk. Dat nodigt mensen uit om door te klikken.

2. Links naar andere artikelen

Je kan niet een compleet verhaal maken in een artikeltje. Wees slim met het linken naar andere relevante links. Zorg ook dat het voor mensen duidelijk is waar ze dan naartoe worden gelinkt.

3. Gebruik ook video

Sommige bezoekers kijken graag video’s, sommigen kijken liever dan lezen. Zorg er af- en toe ook voor dat je video’s gebruikt/

4. Gebruik afbeeldingen

Ik hou niet van hele lange blogs. Maar je ontkomt er niet altijd aan. Maar grote hoeveelheden tekst schrikt mensen af en, mezelf kennende, haken nogal eens af voordat je eraan bent begonnen. Gebruik afbeeldingen om de hoeveelheid tekst een beetje te breken.

5. Gebruik goede subtitels

Gebruik trouwens ook goede subtitels zodat je inhoud gemakkelijk gescand kan worden en bezoekers nieuwsgierig zijn om alles te lezen.

6. Interessante titels

Je titel is misschien wel een van de eerste dingen die je bezoekers lezen. Het telt erg welke titel je gebruikt. Denk er over na. Want een interessante titel, daar klik je op door.

7. Blog sub-titel

Waar gaat je blog over? Een goede subtitel is belangrijk. Creatov.nl gaat over kerk, geloof, Internet en nieuwe Media. Dat is mijn subtitel en dat is waar deze site over gaat.

8. Spreek je publiek aan

Zorg dat je je publiek kent. Weet wat voor soort mensen je blog bezoeken. Als je ze kent, dan weet je hoe je ze het beste kan aanspreken.

9. Roep reactie op

Dit is niet eenvoudig, maar zorg dat je weet wat je wilt met je bezoekers. Zorg dat ze een stap verder kunnen. Dat ze zich kunnen aanmelden voor een nieuwsbrief, dat ze reageren op je artikel.

10. Géén irritante media

Het is echt not-done om je video’s automatisch te laten lopen, geluidjes en wat nog meer. Ik ben zelf binnen een seconde verdwenen als een site direct begint te schreeuwen.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips voor mij om de bounce-rate van deze site te verlagen? En wat zijn voor jou de beste tips die je kan gebruiken?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -