tools voor webontwikkelaars

Handige online tools voor webontwikkelaars

3 min leestijd

tools voor webontwikkelaars

Er zijn een aantal handige online tools voor webontwikkelaars die ikzelf regelmatig gebruik. De onderstaande lijst is niet compleet. Wellicht heb jij ook nog tips, ze zijn van harte welkom.

Browser testing

Adobe BrowserLab

Het is niet altijd eenvoudig om je site goed te krijgen voor alle browsers. De browser testing tool van Adobe helpt bij de eerste check. Je kan je site laten testen in IE6, IE7, IE8, IE9 (de meest lastige), in Firefox 11 voor Mac en Windows, Safari 5.1 voor Mac en Chrome 18 voor Windows. Altijd handig en gratis te gebruiken met je adobe ID. Naar browserlab.adobe.com »

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights

De snelheid van je website wordt steeds belangrijker. De PageSpeed Insights van Google is onmisbaar. Hier kan je online je voorpagina maar ook andere pagina’s meten en krijg je direct suggesties van de onderdelen waar je aan zou kunnen werken. Er zijn ook plugins beschikbaar voor Chrome en Firefox zodat je dit direct vanuit de browser kan doen. Naar PageSpeed Insights »

GTmetrix

Je kan ook direct je site laten analyseren door GTmetrix. Deze geeft je direct resultaten van verschillende websites, zoals Page Speed (Google) als YSlow (Yahoo). Erg handig is ook dat je GTmetrix in je WordPress kan inbouwen (plugin is hier verkrijgbaar), zodat je direct de resultaten hebt. Naar GTmetrix.com »

Color Scheme Designer

Color Scheme Designer

Ben je bezig met het kleuren pallet van je site vast te stellen, met deze online tool kan je experimenteren met de verschillende kleurencombinaties. Naar colorschemedesigner.com »

What The Font

Ben je benieuwd welk lettertype is gebruikt in een afbeelding? Dan kan je een plaatje uploaden en krijg je een suggestie van de lettertypes die er het dichtste tegenaan zitten. Wel zo handig als je op zoek bent naar die ene font die je zo mooi vind. Naar WhatTheFont »

PS: er is trouwens ook een handige iPhone applicatie van WhatTheFont, die ongeveer hetzelfde doet. Je maakt een foto, stuurt deze op en je krijgt direct een suggestie.

CSS Gradient Generator

CSS Gradient Generator

Het is niet altijd eenvoudig om een gradient voor alle browsers netjes uit te werken. Deze online tool produceert de CSS code voor je. Handig, dat scheelt een boel werk. Naar CSS Gradient Generator »

PS: de ColorZilla plugin (Firefox / Chrome) is trouwens ook erg handig, dan kan je eenvoudig de kleurcodes uitlezen, maar ook direct doorklikken naar de Gradient Generator.

W3Schools.com

w3schools.com

Dit is mijn plek om alles uit te zoeken wat is nog niet (helemaal precies) weet. Alles over HTML, CSS, scripting en nog veel meer. De plek dus om te zoeken als je aan de gang gaat met web ontwikkelen. Naar w3schools.com »

Favicon Generator

Favicon Generator

Altijd handig om de favicon van je site netjes op maat te maken. Deze site doet dat direct online voor je. Naar Favigen.com »

Find Icons

FindIcons.com

Een simpele zoekmachine voor icoontjes van welke thema dan ook. Deze site is voor mij het eerste adres om te zoeken naar een of ander icoontjes dat ik wil gebruiken in mijn webdesign. Naar findicons.com »

Nog meer tips?

Heb je nog meer handige tips, ik hoor ze graag. Dank alvast!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -