anonymous the making of

Zo maken ze dus die prachtige films

1 min leestijd
[ba-youtubeflex videoid=”KtuXUQBchCY”]

Ooit afgevraagd hoe ze van die prachtige realistische landschappen maken in films? In deze ‘making of’ van de film ‘Anonymous’  zie je hoe verschillende scènes worden geschapen. Er worden combinaties gemaakt van veel verschillende bronnen. Om zo weer een unieke omgeving te maken. Omgevingen die steeds belangrijker, grootser en spectaculairder worden in films als deze of andere  zoals Lord of the Rings waar deze sfeer wel wat van weg heeft.

Het draait om twee dingen qua film: enerzijds close-ups van acteurs, anderzijds brede shots van een stad of landschap. Deze film brengt je terug in Londen rond 1580 – 1600. De bedoeling is dat je jezelf in de stad voelt. Alles is 3D geanimeerd, tot ieder boomblaadje toe. Prachtig!

Hier trouwens nog een mooi voorbeeld:

[ba-vimeoflex videoid=”68451324″]

Dit is van de film The Great Gastby.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter Dam (@wouterdam)
Wouter Dam (@wouterdam)
10 jaren geleden

Dan vind je deze denk ik ook interessant (of ken je wellicht al): http://brekend.nl/2013/07/04/fascinerend-the-great-gatsby-voor-en-na-visual-effects/

JP
JP
11 jaren geleden

Naast Photoshop, veel gebruik van Blender en Unity3D of OpenSimulator. Wat er niet bij wordt verteld dat je (heel) veel rekenkracht nog steeds nodig hebt om het te renderen. Voor zover ik kan zien staan we nog maar aan het begin van deze relatief nieuwe tak van film en virtual media.