Geestelijke aanvalsorders

Geestelijke aanvalsorders

1 min leestijd

Geestelijke aanvalsorders

We leven in een werkelijkheid waarin het goede en het kwaad voortdurend met elkaar in strijd zijn. Een strijd tussen licht en duister, tussen God en Satan. In een documentaire over de strijd tussen Rusland en Duitsland in de Tweede Wereldoorlog leerde ik verrassend een strategie die me wel wat duidelijk maakte over geestelijk strijd.

Het ging bijna verkeerd

Russisch generaal Georgi Zhukov (1896-1974) was ondermeer verantwoordelijk voor de verdediging van Moskou. Het werd uiteindelijk het belangrijkste keerpunt in de Duitse opmars. De strijd voor de Russen ging bijna verkeerd doordat er aanvallen werden ingezet op de sterke stellingen.

De generaal weigerde op een gegeven moment om nog orders op te volgen om deze goed verdedigde vijandelijke stellingen aan te vallen. Hij wilde alleen aanvallen via ravijnen, de wildernis en plekken waar je voldoende dekking hebt voor vijandelijke beschietingen.

Strijd de goede strijd van het geloof, win het eeuwige leven waartoe je geroepen bent … (1 Tim 6:12)

Een lesje geestelijke strijd

Deze lessen helpen om de geestelijke aanvalsorders te snappen. De aanval zal niet zijn op de goed verdedigde poort zijn, maar via onverwachte hoeken. Wees op alles voorbereid, dan kan je je namelijk ook op een gezonde manier ontspannen.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -