Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Geestelijke aanvalsorders

10 september 2012

Geestelijke aanvalsorders

We leven in een werkelijkheid waarin het goede en het kwaad voortdurend met elkaar in strijd zijn. Een strijd tussen licht en duister, tussen God en Satan. In een documentaire over de strijd tussen Rusland en Duitsland in de Tweede Wereldoorlog leerde ik verrassend een strategie die me wel wat duidelijk maakte over geestelijk strijd.

Het ging bijna verkeerd

Russisch generaal Georgi Zhukov (1896-1974) was ondermeer verantwoordelijk voor de verdediging van Moskou. Het werd uiteindelijk het belangrijkste keerpunt in de Duitse opmars. De strijd voor de Russen ging bijna verkeerd doordat er aanvallen werden ingezet op de sterke stellingen.

De generaal weigerde op een gegeven moment om nog orders op te volgen om deze goed verdedigde vijandelijke stellingen aan te vallen. Hij wilde alleen aanvallen via ravijnen, de wildernis en plekken waar je voldoende dekking hebt voor vijandelijke beschietingen.

Strijd de goede strijd van het geloof, win het eeuwige leven waartoe je geroepen bent … (1 Tim 6:12)

Een lesje geestelijke strijd

Deze lessen helpen om de geestelijke aanvalsorders te snappen. De aanval zal niet zijn op de goed verdedigde poort zijn, maar via onverwachte hoeken. Wees op alles voorbereid, dan kan je je namelijk ook op een gezonde manier ontspannen.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Geestelijke aanvalsorders

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0