geloof als een mosterdzaadje

Geloof als een mosterdzaadje

2 min leestijd

Ken je geloofshelden? Mannen en vrouwen van God die volhielden toen het moeilijk was, die wonderen zagen gebeuren, die hun geloof niet opgaven zelfs als het hun alles kostte? Geloofshelden… Zij wel, maar ik? Een geloofsheld, nee, zo zou ik mezelf niet noemen.

Groot geloof? Ik?

Zoveel geloof als Jozef die moeilijke keuzes maakte en altijd op God bleef vertrouwen? Of zoals Noach die voor idioot werd uitgemaakt maar gewoon deed wat God hem vroeg en als enige, samen met zijn familie, werd gered? Of Abraham die God volgde zonder te weten waar naartoe maar op God vertrouwde? Nee, ik denk niet dat ik zulk groot geloof heb.

Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn. Matteüs 17:20

Jezus maakt duidelijk dat als je geloof zo groot is als een mosterdzaadje (zie foto) je genoeg geloof hebt om wonderen te verrichten. Dus om een geloofsheld te zijn.

Wat is groot geloof?

Ik denk dat ik het begrijp. Het gaat niet om een groot geloof in de zin van een groot volume, opvallend, luidruchtig of spraakzaam. Maar om geloof in God die alles kan. Het gaat er namelijk om wat er IN het geloof zit. Het gaat om de groeipotentie van het mosterdzaad. Nu is het maar klein. Maar als je het in de grond stopt, de seizoenen gaan er overheen, dan gaat het groeien en wordt het groots.

Wil je held worden?

De uitkomst van het geloof zie je vaak wel, maar niet het begin. En precies daar gaat het over. Wil je een geloofsheld zijn? Plant het geloof als een zaadje. Laat het groeien. De Heer zal het laten groeien!

PS: meer ontdekken? Ga dan naar IkzoekGod.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -