Meer bereiken door minder te doen

Meer bereiken door minder te doen

1 min leestijd

Meer bereiken door minder te doen

Het klinkt onlogisch dat je meer voor elkaar krijgt door minder te doen. Dat blijkt uit een studie van onder andere NASA onder piloten op lange vluchten. Een deel van de piloten kreeg de kans om tot maximaal 40 minuten een dutje te doen tijdens de vlucht. Zij hadden een aanzienlijk betere reactietijd. De andere groep nam geen tijd om een kort dutje te doen. Hun reactietijd verslechterde duidelijk tijdens het laatste deel van de vlucht.

Betere muziek met meer slaap

Het is trouwens niet de enige studie waar dat uit blijkt. Zo is uit een andere studie bekend dat violisten het best presteren als ze niet langer dan 90 minuten achter elkaar oefenen en maximaal 4,5 uur per dag. Langer oefenen heeft geen zin, de prestaties lopen eerder terug. Top muzikanten slapen ook minimaal 8 uur per nacht en deden elke middag  een dutje van 20 – 30 minuten. Gemiddeld slapen ze per week 16 uur meer dan anderen.

“Beter is één hand gevuld met rust dan beide vuisten vol gezwoeg en najagen van wind.” Prediker 4:6

Wat moet je hiermee?

Nou, gewoon rust. Werken vanuit rust is erg productief. Het is een bewuste keus. Want je hebt de neiging om harder te werken als er meer moet gebeurden. Ontspan, je zal merken dat je meer focus hebt en een betere prestatie kan leveren.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fred Omvlee
Fred Omvlee
11 jaren geleden

Heel fijn en inspirerend! Ik ben ambitieus en ik slaap graag. Ik neem een voorbeeld aan Jezus die sliep tijdens de storm… :-)