update ikzoekgod.nl

Update ikzoekgod.nl

3 min leestijd

update ikzoekgod.nl

Het verlangen van Agapè is om het Goede Nieuws door te geven aan alle mensen op een relevante manier. Mijn persoonlijke bijdrage hier is om dit te doen via Internet (onder de vlag van Jesus.net). En met Internet moet je goed bijblijven. Enerzijds technisch, maar zeker ook qua manier van communiceren en leggen van contacten. Deze week is de nieuwe versie van IkzoekGod.nl online gegaan.

Responsive

Belangrijkste verandering in de opbouw van de site is dat we deze nu helemaal responsive hebben gemaakt. Dat wil zeggen dat de site zich helemaal aanpast aan de grootte van je scherm en apparaat. Dit is voor ons een noodzakelijke stap naar de volgende waarbij we een grote stap willen maken in onze strategie voor mobiel (smartphone’s en tablets) en sociale media.

[ba-column size=”one-third” last=”0″]

ikzoekgod.nl 1024px breed

ikzoekgod.nl 1024px breed

[/ba-column]

[ba-column size=”one-third” last=”0″]

ikzoekgod.nl 800px breed

ikzoekgod.nl 800px breed

[/ba-column]

[ba-column size=”one-third” last=”1″]

ikzoekgod.nl iphone

ikzoekgod.nl iphone

[/ba-column]

Pagelines framework

We bouwen deze sites (en trouwens ook dit blog) in het Pagelines framework. We hebben hiervoor gekozen vanwege een aantal redenen:

 1. Childtheme ondersteuning
 2. Rijke beheerders interface
 3. Drag-en-drop opbouw pagina’s
 4. Responsive framework
 5. Veel onderdelen zijn standaard meegeleverd
 6. Actieve ontwikkeling en ondersteuning
 7. Goede performance

Er zijn nog meer redenen, maar dit zijn de belangrijkste. In de laatste upgrade zijn wel een paar erg mooie dingen toegevoegd. Maar daar moet ik nog meer induiken zoals FontAwesome, 100% {LESS} wat lijkt op nieuwe versie CSS en integratie Twitter Bootstrap.

Huidige pagespeed

Momenteel halen we in de Google Pagespeed een ranking van 90 wat mij bijzonder tevreden stemt. Het heeft wel keuzes gevraagd om al het overtollige weg te laten.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]

Pagelines » Meer informatie over PageLines: check Pagelines.com of de online demo.

[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]

Filosofie » Ons uitgangspunt is dat we weinig zelf technisch ontwikkelen om op inhoud te kunnen richten.

[/ba-column]

Volgende ontwikkelingen

Gezien de huidige staat en ontwikkeling van Internet moeten we ons vooral richten op deze drie dingen:

 1. Sociale netwerken »
  Onze huidige statische websites zijn geen goed middel om online gesprekken aan te gaan. Daarom werken we aan een compleet nieuwe aanpak die we ernaast gaan ontwikkelen die het hele sociale gebruik van internet gebruikt.
 2. Mobiele strategie »
  De eerste stap is dat we nu een responsive design gebruiken. We werken aan nieuwe strategieën die zijn geoptimaliseerd voor mensen die (o.a. via sociale netwerken) op hun mobiele apparaten internetten. Dat vraagt een hele andere manier van aanpak
 3. Open communicatie »
  We hebben wel wat afscheid genomen van gesloten communicatie (we vertellen hoe het zit) en gaan meer en meer gebruik maken van open einden. Omdat we in gesprek willen in plaats van een preek willen afsteken.

Wil je meer weten?

Ik vertel er graag meer over. Vind je het mooi werk? Ik ook! Daarom besteed ik een groot deel van mijn tijd hieraan. En als je dat wilt ondersteunen, heel graag. Ik zoek nog mensen die ons willen sponsoren.
[pl_splitbuttondropdown size=”large”
type=”important” label=”Ja, ik wil je ondersteunen”]

[/pl_splitbuttondropdown]

En wil je zelf meewerken? Dan moeten we zeker praten!

4 reacties

 1. Michiel Eghuizen op 27-09-2012 om 09:12

  Is open communicatie echt te doen in een mobiele cultuur? Als in, op je mobiel/iPad grote vragen stellen en echt diepgaand communiceren is vrij lastig heb ik al gemerkt. Hoe pak je dat aan?

  Als in, ik merk als ik mensen wil helpen, om God, de realiteit, hun staat voor God, maar ook de redding die Jezus bracht en hun positie daarin, etc uit te leggen, dat het heel lastig is om dat digitaal te doen. In een preek vorm als een grote lap tekst is het wel te doen, maar om mensen echt te begeleiden naar Jezus is nog wel even een ander verhaal.

  Ik weet niet hoeveel ervaring je hebt met mensen in persoonlijk 1-op-1 contact (real life) naar Jezus te begeleiden, maar dat kan soms wel enorm veel tijd en werk vergen. Het is wel God die het doet en niet wij, maar God werkt dan wel door ons. Hoe is dat te vertalen naar een digitale omgeving? Want als je diezelfde hoeveelheid werk hebt, dan wordt het digitaal wel 3x zoveel, alleen al omdat je het moet typen en de nonverbale communicatie er niet bij hebt. En zeker vanuit mobiele apparaten, waar je niet snel hele verhalen op leest en/of schrijft. Lijkt me erg lastig.

  Mijn theologische basis achter deze vraag is wel dat ik niet geloof dat het zondaarsgebedje op zichzelf redt, maar bekering tot God en geloven in Jezus Christus wel. En dat het ons doel is om mensen tot geloof te brengen in Jezus Christus en niet mensen (voordat ze geloven) de kerk in brengen, zodat ze daar mogelijk het Evangelie te horen krijgen. Als je snapt wat ik bedoel.

  Daarnaast had je ook al een aantal artikelen over Facebook en Internet Disorder (zoiets). Over dat tegenwoordig mensen, door het internet, een spanningsboog van een goudvis hebben (niet jouw woorden, dat weet ik). Dat is ook erg lastig zo, met het Evangelie online brengen. Dus ik snap het spanningsveld wel.

  Daarnaast ben ik het ook wel met Marten Visser eens ja. Dus er is wel een enorm spanningsveld hier.
  Wat is jouw visie hierop? Ik zit namelijk zelf ook met die vraagstukken, omdat ik ook met een evangelisatie site bezig ben, samen met een paar anderen. Dus ik snap heel goed de strijd.

  Ik vind de responsive design wel erg goed. Goed gelukt ook. Ook de I Am Second stijl getuigenissen zijn erg goed gelukt. Mooi ook dat je met Pagespeed rekening houdt, omdat dat zeker een maker/breker kan zijn bij mensen. Als een site traag laad dan gaan mensen vaak alweer verder kijken.

  Tip: het is nu voor jou denk ik een kleine moeite om een print CSS eraan te hangen, gezien de responsive design. Misschien wel handig om te doen, voor mensen die de pagina’s willen printen.  • Wouter van der Toorn op 27-09-2012 om 21:28

   Pfiew, wat een lange reactie. Vandaar je vraag of dit wel werkt op mobiel. Nou, zulke lange teksten werken steeds minder. Daarin is communicatie dus ook veranderd. Het is namelijk korter geworden. Dat is niet per se minder of meer effectief, maar wel anders. Bij eerste contact moet je je (ook in gewone leven) beperken. Later kan je dieper gaan.

   Je kan trouwens online en offline niet vergelijken. Manier van omgaan is anders. En ja, discipelschap kost tijd. Daar heeft iedereen ook recht op. 2. Marten Visser op 26-09-2012 om 17:10

  Heel goed! Het enige waar ik me wat zorgen over maak is die ‘open communicatie’. Bedenk alsjeblieft dat grote delen van de wereld- en je wilt de Nederlandse ervaringen tenslotte wereldwijd gaan inzetten- veel minder problemen hebben met preken dan die kritische Nederlanders. Al die ‘open communicatie’ kan dan gemakkelijk als wattig, zijig, onduidelijk, irrelevant en oninteressant gevonden worden.  • Wouter van der Toorn op 27-09-2012 om 07:50

   Ja, dat van open communicatie is wel erg specifiek voor onze Nederlandse / West-Europese strategie. Het is trouwens ook een wereld van verschil met Amerika waar deze communicatie ook heel anders verloopt. En waar dingen effectief blijken te zijn die we in onze context als redelijk plompverloren ervaren. Daarnaast is het goed om te weten dat het niet onze huidige (succesvolle) strategieën zullen vervangen, maar dat er een breder palet zal komen aan evangelisatie strategieën. In iedere context / land / cultuur zal steeds een eerlijke afweging moeten worden gemaakt wat werkt en wat niet.