update ikzoekgod.nl

Update ikzoekgod.nl

3 min leestijd

update ikzoekgod.nl

Het verlangen van Agapè is om het Goede Nieuws door te geven aan alle mensen op een relevante manier. Mijn persoonlijke bijdrage hier is om dit te doen via Internet (onder de vlag van Jesus.net). En met Internet moet je goed bijblijven. Enerzijds technisch, maar zeker ook qua manier van communiceren en leggen van contacten. Deze week is de nieuwe versie van IkzoekGod.nl online gegaan.

Responsive

Belangrijkste verandering in de opbouw van de site is dat we deze nu helemaal responsive hebben gemaakt. Dat wil zeggen dat de site zich helemaal aanpast aan de grootte van je scherm en apparaat. Dit is voor ons een noodzakelijke stap naar de volgende waarbij we een grote stap willen maken in onze strategie voor mobiel (smartphone’s en tablets) en sociale media.

[ba-column size=”one-third” last=”0″]
ikzoekgod.nl 1024px breed

ikzoekgod.nl 1024px breed

[/ba-column] [ba-column size=”one-third” last=”0″]
ikzoekgod.nl 800px breed

ikzoekgod.nl 800px breed

[/ba-column] [ba-column size=”one-third” last=”1″]
ikzoekgod.nl iphone

ikzoekgod.nl iphone

[/ba-column]

Pagelines framework

We bouwen deze sites (en trouwens ook dit blog) in het Pagelines framework. We hebben hiervoor gekozen vanwege een aantal redenen:

 1. Childtheme ondersteuning
 2. Rijke beheerders interface
 3. Drag-en-drop opbouw pagina’s
 4. Responsive framework
 5. Veel onderdelen zijn standaard meegeleverd
 6. Actieve ontwikkeling en ondersteuning
 7. Goede performance

Er zijn nog meer redenen, maar dit zijn de belangrijkste. In de laatste upgrade zijn wel een paar erg mooie dingen toegevoegd. Maar daar moet ik nog meer induiken zoals FontAwesome, 100% {LESS} wat lijkt op nieuwe versie CSS en integratie Twitter Bootstrap.

Huidige pagespeed

Momenteel halen we in de Google Pagespeed een ranking van 90 wat mij bijzonder tevreden stemt. Het heeft wel keuzes gevraagd om al het overtollige weg te laten.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]

Pagelines » Meer informatie over PageLines: check Pagelines.com of de online demo.

[/ba-column] [ba-column size=”one-half” last=”1″]

Filosofie » Ons uitgangspunt is dat we weinig zelf technisch ontwikkelen om op inhoud te kunnen richten.

[/ba-column]

Volgende ontwikkelingen

Gezien de huidige staat en ontwikkeling van Internet moeten we ons vooral richten op deze drie dingen:

 1. Sociale netwerken »
  Onze huidige statische websites zijn geen goed middel om online gesprekken aan te gaan. Daarom werken we aan een compleet nieuwe aanpak die we ernaast gaan ontwikkelen die het hele sociale gebruik van internet gebruikt.
 2. Mobiele strategie »
  De eerste stap is dat we nu een responsive design gebruiken. We werken aan nieuwe strategieën die zijn geoptimaliseerd voor mensen die (o.a. via sociale netwerken) op hun mobiele apparaten internetten. Dat vraagt een hele andere manier van aanpak
 3. Open communicatie »
  We hebben wel wat afscheid genomen van gesloten communicatie (we vertellen hoe het zit) en gaan meer en meer gebruik maken van open einden. Omdat we in gesprek willen in plaats van een preek willen afsteken.

Wil je meer weten?

Ik vertel er graag meer over. Vind je het mooi werk? Ik ook! Daarom besteed ik een groot deel van mijn tijd hieraan. En als je dat wilt ondersteunen, heel graag. Ik zoek nog mensen die ons willen sponsoren.
[pl_splitbuttondropdown size=”large”
type=”important” label=”Ja, ik wil je ondersteunen”]

[/pl_splitbuttondropdown]

En wil je zelf meewerken? Dan moeten we zeker praten!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Michiel Eghuizen
Michiel Eghuizen
8 jaren geleden

Is open communicatie echt te doen in een mobiele cultuur? Als in, op je mobiel/iPad grote vragen stellen en echt diepgaand communiceren is vrij lastig heb ik al gemerkt. Hoe pak je dat aan? Als in, ik merk als ik mensen wil helpen, om God, de realiteit, hun staat voor God, maar ook de redding die Jezus bracht en hun positie daarin, etc uit te leggen, dat het heel lastig is om dat digitaal te… Lees verder »

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Michiel Eghuizen
8 jaren geleden

Pfiew, wat een lange reactie. Vandaar je vraag of dit wel werkt op mobiel. Nou, zulke lange teksten werken steeds minder. Daarin is communicatie dus ook veranderd. Het is namelijk korter geworden. Dat is niet per se minder of meer effectief, maar wel anders. Bij eerste contact moet je je (ook in gewone leven) beperken. Later kan je dieper gaan. Je kan trouwens online en offline niet vergelijken. Manier van omgaan is anders. En ja,… Lees verder »

Marten Visser
Marten Visser
8 jaren geleden

Heel goed! Het enige waar ik me wat zorgen over maak is die ‘open communicatie’. Bedenk alsjeblieft dat grote delen van de wereld- en je wilt de Nederlandse ervaringen tenslotte wereldwijd gaan inzetten- veel minder problemen hebben met preken dan die kritische Nederlanders. Al die ‘open communicatie’ kan dan gemakkelijk als wattig, zijig, onduidelijk, irrelevant en oninteressant gevonden worden.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Marten Visser
8 jaren geleden

Ja, dat van open communicatie is wel erg specifiek voor onze Nederlandse / West-Europese strategie. Het is trouwens ook een wereld van verschil met Amerika waar deze communicatie ook heel anders verloopt. En waar dingen effectief blijken te zijn die we in onze context als redelijk plompverloren ervaren. Daarnaast is het goed om te weten dat het niet onze huidige (succesvolle) strategieën zullen vervangen, maar dat er een breder palet zal komen aan evangelisatie strategieën.… Lees verder »