Zaaien voor een oogst

Zaaien voor een oogst

1 min leestijd

Zaaien voor een oogst

Ken je de verhalen van goddelijke helden? Het zijn de ideale bijbelverhalen om te vertellen. Wat denk je van Gideon, Abraham, David, Simson, Samuël… Ze worden genoemd als geloofshelden. Maar mensenkinderen… zoveel geloof, dat heb ik niet hoor!

Dat is in ieder geval het gevoel wat ik heb als ik de geloofshelden (zoals in Hebreeën 11) aan me voorbij laat gaan. Maar hoeveel geloof moet je eigenlijk hebben? En wat is veel en wat is weinig. Jezus maakt duidelijk dat als je geloof zo groot als een zaadje is, je genoeg geloof hebt (lees Matteüs 17:20). Dus, ontspan. Je hebt geen GROOT geloof nodig, gebruik het geloof dat je hebt.

[ba-youtubeflex videoid=”p_sm2vD1jyM”]

Al is het maar klein. Het is als een zaadje dat je moet zaaien, dat je moet planten. Geef het de tijd. De oogst komt vanzelf. Misschien heb je meer de moed nodig om je geloof te gebruiken. Kijk naar alles wat een klein zaadje uiteindelijk kan opleveren, een oogst die je mag verwachten. Als je tevoren kijkt naar een zaadje dat nog niet is gezaaid dan is dat ongelofelijk. Al zal een boer je vertellen dat het nu eenmaal zo werkt. Maak er gebruik van!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -