Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Zaaien voor een oogst

1 september 2012

Zaaien voor een oogst

Ken je de verhalen van goddelijke helden? Het zijn de ideale bijbelverhalen om te vertellen. Wat denk je van Gideon, Abraham, David, Simson, Samuël… Ze worden genoemd als geloofshelden. Maar mensenkinderen… zoveel geloof, dat heb ik niet hoor!

Dat is in ieder geval het gevoel wat ik heb als ik de geloofshelden (zoals in Hebreeën 11) aan me voorbij laat gaan. Maar hoeveel geloof moet je eigenlijk hebben? En wat is veel en wat is weinig. Jezus maakt duidelijk dat als je geloof zo groot als een zaadje is, je genoeg geloof hebt (lees Matteüs 17:20). Dus, ontspan. Je hebt geen GROOT geloof nodig, gebruik het geloof dat je hebt.

[ba-youtubeflex videoid=”p_sm2vD1jyM”]

Al is het maar klein. Het is als een zaadje dat je moet zaaien, dat je moet planten. Geef het de tijd. De oogst komt vanzelf. Misschien heb je meer de moed nodig om je geloof te gebruiken. Kijk naar alles wat een klein zaadje uiteindelijk kan opleveren, een oogst die je mag verwachten. Als je tevoren kijkt naar een zaadje dat nog niet is gezaaid dan is dat ongelofelijk. Al zal een boer je vertellen dat het nu eenmaal zo werkt. Maak er gebruik van!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Zaaien voor een oogst

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0