Samen bidden op Twitter

Samen #bidden op Twitter

1 min leestijd

In deze tijd met breed gebruik van sociale media zijn allerlei kanalen beschikbaar om verhalen te vertellen. Is dat niet een van de meest basale dingen waarvan Jezus had gezegd dat zijn volgelingen moesten doen?

600.000 tweets

Het is ook interessant dat deze sociale media drempelverlagend zijn. Bidden voor een nood in de wereld is een openbare zaak. “pray for egypt” en prayforjapan zijn zomaar wat voorbeelden. Zo reageren we via Twitter op een crisis. Een opvallend voorbeeld van het feit dat bidden via Twitter normaal is geworden: in een paar dagen tijd werden 600.000 tweets verstuurd met “Pray for Muamba” nadat de voetballer een hartaanval had gekregen.

Bidden op Twitter

Van welke afkomst mensen ook zijn, het lijkt erop dat iedereen wel eens bidt. God heeft een blijkbaar een stukje eeuwigheid in de mens geplaatst. Was bidden vroeger uitsluitend gereserveerd voor een religieuze samenkomst of een religieuze plek, nu bidden mensen ook via Twitter en delen hun gebeden via Facebook. Samen bidden op Twitter is normaal geworden.

Groter dan hier en nu

Sociale netwerken brengen niet alleen vervelende zaken. Misschien heeft het wel een heel bijzonder effect op hoe we communiceren over de dingen die groter zijn dan het hier en nu. Melden dat je bid voor een nood in de wereld motiveert anderen om ook te bidden. Het is misschien wel de meest logische eerste reactie op een crisis

Bid jij mee via Twitter?

Bron: christiantoday.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -