Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Samen #bidden op Twitter

29 oktober 2012

In deze tijd met breed gebruik van sociale media zijn allerlei kanalen beschikbaar om verhalen te vertellen. Is dat niet een van de meest basale dingen waarvan Jezus had gezegd dat zijn volgelingen moesten doen?

600.000 tweets

Het is ook interessant dat deze sociale media drempelverlagend zijn. Bidden voor een nood in de wereld is een openbare zaak. “pray for egypt” en prayforjapan zijn zomaar wat voorbeelden. Zo reageren we via Twitter op een crisis. Een opvallend voorbeeld van het feit dat bidden via Twitter normaal is geworden: in een paar dagen tijd werden 600.000 tweets verstuurd met “Pray for Muamba” nadat de voetballer een hartaanval had gekregen.

Bidden op Twitter

Van welke afkomst mensen ook zijn, het lijkt erop dat iedereen wel eens bidt. God heeft een blijkbaar een stukje eeuwigheid in de mens geplaatst. Was bidden vroeger uitsluitend gereserveerd voor een religieuze samenkomst of een religieuze plek, nu bidden mensen ook via Twitter en delen hun gebeden via Facebook. Samen bidden op Twitter is normaal geworden.

Groter dan hier en nu

Sociale netwerken brengen niet alleen vervelende zaken. Misschien heeft het wel een heel bijzonder effect op hoe we communiceren over de dingen die groter zijn dan het hier en nu. Melden dat je bid voor een nood in de wereld motiveert anderen om ook te bidden. Het is misschien wel de meest logische eerste reactie op een crisis

Bid jij mee via Twitter?

Bron: christiantoday.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Samen #bidden op Twitter

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0