dag meneer de onheilsprofeet

Dag meneer de onheilsprofeet

2 min leestijd

dag meneer de onheilsprofeet

Dag meneer de profeet. Ik kwam u op het Internet tegen. Het blijkt dat u een boodschap hebt voor Nederland: er zal een watersnood komen over Nederland, wanneer Nederland zich niet bekeert. De eerste gedachte die bij me opkomt is dat dit een publiciteitsstunt is van ‘de ark van Noach’, een privé project van een andere man. Lijkt me logisch toch, een watersnood en een ark. Dat is al eerder gebeurd.

… het is helaas anders

Ik denk serieus dat u het meent. Het is namelijk in een droom geopenbaard. Deed me denken aan een droom die mijn vrouw had afgelopen week over een krokodil. Ik heb nog zitten denken over de interpretatie van deze droom. Misschien zijn er nog nieuwe inzichten toe te voegen aan uw bevindingen.

… u bent niet de enige

Als u trouwens denkt dat u uniek bent in uw ‘openbaring’ of ‘profetie’, dan moet ik u teleurstellen. Blijkbaar is het een bepaalde profeten-generatie eigen om onheilsboodschappen te brengen. Er zou, vanwege zondigheid, een vliegtuig neerstorten op onze vorige woonplaats vanwege de zondigheid en onbekeerlijkheid van onze stad. Een andere profeet schreeuwde het tijdens een dienst uit dat er van alles mis was in de gemeente.

… je hebt geen droom nodig hoor

Zonder droom of bijzondere openbaring kan je prima vertellen dat mensen God nodig hebben. Dat mensen zonder God een toekomst missen. Dat christenen af en toe behoorlijk liefdeloos met elkaar omgaan. Natuurlijk. Dat is precies de hele essentie van geloof, toch? God stuurde zijn Zoon om een wereld te redden die zich van God heeft afgekeerd. De straf komt niet op de mensen terecht, maar op Jezus.

… een watersnood als straf?

Meneer de onheilsprofeet, het verbaasd me dat u geen mooie lange grijze baard hebt. Want u loopt een paar duizend jaar achter met uw interpretatie. Noach heeft dit eerder gezegd. Lees uw Bijbeltje. Een straf voor Nederland? Ook die is door Jezus op zich genomen. Welk geloof heeft u anders?

… ik heb twee vragen aan u

Is uw boodschap vol van Jezus? En is het Goed Nieuws? Als het vol van Jezus is, dan is het genadevol, dan is het herstellend, liefdevol, hoopvol. Hoopvol omdat de straf allang is gedragen. Is het Goed Nieuws? Hardop twijfel ik ernstig daaraan. U zou uw mond moeten houden. En websites zouden u niet het platform moeten geven. Zonde van de tijd.

… ik heb een droom

Ja, ik heb inderdaad ook een droom. Een droom dat gelovigen weer gewoon met beide voeten op de grond gaan staan en hun woorden en levens zullen vullen met Jezus. Weet je, meer hebben de mensen niet nodig.

PS: boodschap is (helaas) op cip.nl te vinden »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Niels de Zwarte
Niels de Zwarte
10 jaren geleden

heel sterk geschreven Wouter, met een paar rake vragen even nuchter het evangelie weer belicht ipv dit soort dwaaldromen.

Simon van Groningen
Simon van Groningen
11 jaren geleden

Goed gezegd! Amen!