De iPhone helpt met bidden

De iPhone helpt met bidden

2 min leestijd

De iPhone helpt met bidden

Weet je wat de reactie van de meeste mensen is als je vraagt hoe vaak ze bidden? “Ik zou het echt meer moeten doen“. Allereerst maar even de opmerking dat je mag ontspannen hierin. Want het gaat niet om hoeveel woorden, hoe mooi je het zegt, welke rituelen je erbij uitvoert. Het gaat om het gesprek met je Schepper en het aansluiten op het hart van God. Hier een paar tips van iPhone applicaties die je kunnen helpen bij het bidden, God danken, voorbede doen en je zegeningen tellen.

Leesplannen

Een eenvoudige manier is het volgen van een leesplan. Pak je Bijbel applicatie van YouVersion erbij en zet bijvoorbeeld een van deze leesplannen erin. Ze helpen je om je voor een bepaalde periode te richten op gebed:

iPhone applicaties

De meeste applicaties zijn gebaseerd op lijstjes. Lijstjes van punten waar je voor wilt bidden, dingen waar je eerder voor bad die God heeft verhoord of waarin Hij heeft voorzien, punten om voor te danken. Hier de beste opties uit de app-store. Ze zijn allemaal Engels, het zou nog eens een leuk project zijn om een Nederlandse gebeds applicatie uit te brengen:

[appstore id=522373829]

Deze applicatie is denk ik de meest afgewerkte applicatie. Je hebt verschillende opties per gebed inclusief de optie om je te herinneren aan bepaalde punten.

[appstore id=351404498]

Deze applicatie biedt dezelfde opties van aanmaken van gebedspunten maar komt met extra opties zoals voorbeeld gebeden voor bepaalde tijden/gebeurtenissen. Een rijke applicatie met veel opties die je helpen bij jouw gebedsleven.

[appstore id=434815549]

Deze applicatie is niet 1-2-3 moeders mooiste. Maar ik heb wel een aantal gebruikersreviews gelezen, juist van deze applicatie. Het heet niet voor niets “Stille tijd agenda”.

Speciale tip:

Een laatste idee is om voor je gebedslijst en danklijst geen speciale applicatie te gebruiken maar om gewoon je ToDo-lijst te gebruiken zoals de standaard geïnstalleerde applicatie “Herinneringen”. Maak een nieuwe lijst aan met bijvoorbeeld de titel “gebed”. Het zal je helpen om niet te vergeten te bidden op bijzondere momenten en je te realiseren dat God luistert naar gebed!

Reageer

Heb jij ervaring met applicaties die je helpen in gebed, stille tijd, meditatie en je omgang met God. Ik ben vooral benieuwd naar je ervaring, je tips, etc.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eeuwigheid
eeuwigheid
11 jaren geleden

Haha, je bent langer bezig met het invoeren van een gebedspunt dan met het gebed zelf! ;-)

Erwin En Joke Navis
Erwin En Joke Navis
11 jaren geleden

Volgens mij heeft de here Jezus ons leren bidden ….. toch het onze Vader en die staat gewoon in de bijbel . Dus lees je bijbel en bid elke dag. ;) en dat je de bijbel dan weer op je foon staat oke maar Jezus leert bidden .