Delen op Facebook (test)

Delen op Facebook (test)

1 min leestijd

Delen op Facebook (test)

Als ik een nieuwe blog publiceer zorg ik dat dit op alle sociale netwerken wordt gemeld. Netjes alles met een korte inleiding, titel, link en een extra vraag of prikkelende gedachte. Op Twitter werkt het prima, maar op Facebook niet helemaal. Dat ga ik anders doen. Mijn eerste test is wel gelijk opvallend.

Normaal delen van een link

Normaal delen van een link op Facebook

Bij het normaal delen van een link maakt Facebook een prachtig klein vierkantje van de afbeelding in een artikel met daarachter de inleidende tekst. Maar echt veel reacties krijg je niet zo. En voor een ander is het ook niet direct interessant om te delen in zijn tijdlijn. Dat moet dus beter kunnen.

Speciale aandacht

Wat ik vervolgens heb gedaan is de afbeelding uit mijn blog gedeeld met daarbij een korte beschrijving. Nu komt de afbeelding groot in de tijdlijn terecht. Weet je wat het leuke is? Ik heb opeens 9 likes, 2 maal is deze gedeeld, 3 reacties. Pure winst dus.

Delen van een link met speciale aandacht

Wat de afbeelding betreft, die kan je natuurlijk ook direct speciaal maken zodat deze optimaal past in het stramien van Facebook. Dat heb ik nog niet gedaan. De optimale grootte voor een afbeelding op je Facebook Timeline is 404px vierkant. Afbeeldingen die groter zijn worden terug gebracht naar een vierkantje.

Succes verder!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilse Pepping
Ilse Pepping
11 jaren geleden

Het ziet er grafisch zeker beter uit. Mijn ervaring is dan wel dat mensen minder snel op de link klikken en dus uiteindelijk niet op je blog eindigen. Uiteindelijk wil je toch graag meer traffic naar je site krijgen.

Ilse

Tjitze Zijlstra
Tjitze Zijlstra
11 jaren geleden

Die ervaring heb ik er inderdaad ook mee! Bedankt voor de afmetingen, dat kan nog wel eens handig uitkomen!