i dont deserve you

I Don’t Deserve You (videoclip)

2 min leestijd
[ba-youtubeflex videoid=”ZpeJhS8POtM”]

Dit is een nieuwe videoclip van Paul van Dyk met het liedje “I don’t deserve you” gezongen door Plumb. Een ding blijft hangen: ik verdien je liefde niet. Maar je geeft het me gewoon. Tijdens het hele liedje denk ik: is dit nu een liefdesliedje of vertelt ze het verhaal van de onvoorwaardelijke liefde van God?

I don’t deserve your love
But you give it to me anyway
Can’t get enough
You’re everything I need
And when I walk away
Take off running and come right after me
It’s what you do
And I don’t deserve you

Ik denk dat dit liedje in de eerste plaats een liefdesliedje is. Maar ik kan me bij Plumb niet aan de indruk onttrekken dat het ook gaat over de onverdiende liefde en genade die God aanbiedt.

Wat is de genade van God?

Het is alles wat Hij je geeft terwijl je er geen recht op hebt. Vriendschap, liefde, vergeving, zegen, eten, drinken, bezit, gezondheid… Hoe lang wil je het lijstje maken? Wat heb je dat je niet hebt ontvangen?

Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven; houd dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen. Galaten 5:1

Soft?

Genade voelt soms erg soft aan: je hoeft er niets voor te doen, je kan er niets voor doen. Ook mensen die er maar weinig voor doen krijgen het. Er is ook geen reden dat God meer geeft omdat je meer bidt. Toch is er niets zo akelig bevrijdend als de onverdiende genade. Het gekke is dat dat zo snel wordt vergeten. Je moet eens weten hoe vaak een mens er aan herinnerd moet worden dat hij geliefd is. Dat het nog steeds onverdiend is. Gewoon, vrij.

Ontspan nu eens

Gods liefde is groot. Je verdient het niet, maar dat wil niet zeggen dat je een b-keuze bent! Met volle overtuiging houdt God van je. Dat deed Hij, dat doet Hij en dat zal Hij doen. Dat is Goed Nieuws.

Reageer eens: Wat betekent genade eigenlijk voor jou?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -