Kerk in Egypte beschermd door een wonder

Kerk in Egypte beschermd door een wonder

2 min leestijd

Kerk in Egypte beschermd door een wonder

Ik weet nog steeds niet of die Arabische Lente wel zo goed nieuws is voor de christenen. Er is veel haat en veel christenen moeten veel opofferen. Veel kerken zijn het doelwit van vernieling en haat. Soms kom je een mooi verhaal tegen, zoals deze in de Open Doors email. Een kerk in Egypte werd op een bijzondere manier beschermd en is niet in vlammen opgegaan zoals op de foto hierboven:

”Dood aan de aanbidders van het kruis”, schreven moslims op de muur van de evangelische Kasr-el-Dobara-kerk (link Google Maps) in de Egyptische hoofdstad Caïro voordat ze er binnentrokken. Na een mislukte poging om de Amerikaanse ambassade te bestormen vanwege de anti-islam film Innocence of Muslims, richtten ze hun woede op de kerk. De voorganger en dertig christenen die in de kerk waren, hoorden hoe de aanvallers vernielingen aanrichtten in de boekwinkel bij de kerk. Ze vreesden dat hen hetzelfde lot wachtte en sloten hun ogen en baden voor een wonder dat hun levens gespaard zouden blijven.

Nadat de betogers in de boekwinkel hadden huisgehouden en ze verder wilden trekken, riep een man dat ze moesten stoppen. Hij vertelde hoe de christenen hem tijdens de revolutie hadden geholpen. Daarna vertelde een tweede man dat de christenen hem die dag aan water hadden geholpen om de voeten van moslims te kunnen wassen voordat ze gingen bidden. Bij het horen van die verhalen viel de groep stil, keerde zich om en vertrok. “Ooit zullen we weten of die mannen gewone mannen waren, of engelen die de kerk moesten beschermen”, reageerde een oudste van kerk.”

Bekommer u om de gevangenen alsof u samen met hen gevangenzat, en om de mishandelden als om mensen die net zo’n lichaam hebben als u. Hebr 13:3

Meld je ook aan voor de wekelijkse Open Doors gebedsmails. Met het lezen van deze verhalen blijf je je bewust dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Bid mee voor broers en zussen in geloof die vervolgd worden!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -