Waarom houden we van slecht nieuws?

Waarom houden we van slecht nieuws?

1 min leestijd

Waarom houden we van slecht nieuws?

Hoe komt het dat we blijven luisteren naar slecht nieuws? Media studies laten zien dat een negatieve boodschap 17 keer sterker is dan goed nieuws. Maar waarom zou dat zijn? Waarom houden we eigenlijk zo van slecht nieuws?

Het juiste perspectief

Ergens kunnen we niet goed omgaan met enerzijds de negatieve gebeurtenissen die ergens gebeuren. Maar om deze dan in het perspectief van jezelf te zien vinden we blijkbaar moeilijk. Gaat het steeds slechter? Is dat echt zo? We horen steeds meer (heel veel slecht nieuws), maar we vinden het lastig om dat in het gezond perspectief te zetten. Meer slecht nieuws horen wil nog niet zeggen dat er meer vervelende dingen gebeuren. We vinden het blijkbaar lastig om dit te managen.

Gezond huwelijk

Er is onderzoek gedaan naar het geheim van een gezond huwelijk. In een gezond huwelijk zit een gezonde balans tussen negatieve en positieve prikkels. Daar waar het mis gaat, daar is de balans mis. Een goede verhouding, volgens onderzoek, is 5 positieve prikkels tegenover 1 negatieve prikkel. Laat je huis gevuld zijn met het goede!

Dus… goed nieuws is dan nog gezond ook.

Iedere dag een gezonde dosis

Het is dus weer tijd voor goed nieuws. Iedere dag een stuk meer dan negatief nieuws. Het is daarbij ook nog een stuk gezonder! Heb jij nog wat goed nieuws te brengen?

Bron: psychologytoday.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -