Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Waarom houden we van slecht nieuws?

2 november 2012

Waarom houden we van slecht nieuws?

Hoe komt het dat we blijven luisteren naar slecht nieuws? Media studies laten zien dat een negatieve boodschap 17 keer sterker is dan goed nieuws. Maar waarom zou dat zijn? Waarom houden we eigenlijk zo van slecht nieuws?

Het juiste perspectief

Ergens kunnen we niet goed omgaan met enerzijds de negatieve gebeurtenissen die ergens gebeuren. Maar om deze dan in het perspectief van jezelf te zien vinden we blijkbaar moeilijk. Gaat het steeds slechter? Is dat echt zo? We horen steeds meer (heel veel slecht nieuws), maar we vinden het lastig om dat in het gezond perspectief te zetten. Meer slecht nieuws horen wil nog niet zeggen dat er meer vervelende dingen gebeuren. We vinden het blijkbaar lastig om dit te managen.

Gezond huwelijk

Er is onderzoek gedaan naar het geheim van een gezond huwelijk. In een gezond huwelijk zit een gezonde balans tussen negatieve en positieve prikkels. Daar waar het mis gaat, daar is de balans mis. Een goede verhouding, volgens onderzoek, is 5 positieve prikkels tegenover 1 negatieve prikkel. Laat je huis gevuld zijn met het goede!

Dus… goed nieuws is dan nog gezond ook.

Iedere dag een gezonde dosis

Het is dus weer tijd voor goed nieuws. Iedere dag een stuk meer dan negatief nieuws. Het is daarbij ook nog een stuk gezonder! Heb jij nog wat goed nieuws te brengen?

Bron: psychologytoday.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Waarom houden we van slecht nieuws?

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0