wordpress plugins

WordPress plugins

2 min leestijd

wordpress plugins

Het is goed om met enige regelmaat de lijst met gebruikte WordPress plugins door te lopen. Uitgangspunt is: zo weinig mogelijk. Dat heeft met de performance van je website te maken. Dit is mijn lijst van gebruikte plugins. Daarbij moet ik trouwens wel aantekenen dat een aantal specifiek zijn gemaakt voor Pagelines, het framework dat ik voor mijn website gebruik.

Akismet

akismet

Een must in iedere WordPress setup en voorkomt dat je site allerlei spam toestanden krijgt. Akismet »

Bad Ass Shortcodes

Bad Ass Shortcodes

Een handig plugin voor Pagelines die snel prachtige en handige elementen toevoegt in de content met shortcodes. Bad Ass Shortcodes (Pagelines) »

Black Studio TinyMCE Widget

Black Studio TinyMCE Widget

Je krijgt met deze plugin een extra soort widget die je kan gebruiken: een met een WYSIWIG editor. En dat is af en toe gewoon heel handig. Black Studio TinyMCE Widget »

Disqus Comment System

disqus§

Ik gebruik niet de standaard WordPress reacties, maar het Disqus systeem. Hun eigen plugin zorgt dat alles prima wordt geïntegreerd. Disqus Comment System »

Facebook

facebook plugin

Dit is de officiële plugin van Facebook zelf. Naast een aantal widgets die je krijgt geleverd zijn ook dee Facebook Meta gegevens hiermee gelijk goed geregeld en kan je bijvoorbeeld een nieuw bericht automatisch posten op je Facebook Pagina. Facebook plugin »

Fanciest Author Box

fanciest author box

Een van de mooiste Auteur-info-boxen. Zeker handig als je met meerdere mensen schrijft in je blog. Fanciest Author Box »

Jetpack

jetpack

Met de JetPack plugin van WordPress krijg je mooie dingen geleverd zoals statistieken, sociale deelknoppen, formulieren, notificaties bij nieuwe reacties in je toolbar, automatische publicaties op sociale netwerken, comments, carrousel en nog veel meer. Jetpack by WordPress.com »

Newsletter Sign-Up

Deze plugin gebruik ik zodat mensen zich kunnen abonneren op de maillijst die ik heb in MailChimp, maar deze werkt ook met anderen zoals Aweber, PHPList, Feedblitz en anderen. Newsletter Sign-Up »

W3 Total Cache

w3 total cache

State-of-the-art oplossing om je website te versnellen, verbeteren. Wil je een simpelere oplossing, dan zou je ook bijvoorbeeld WP-Supercache kunnen gebruiken. W3 Total Cache »

WordPress SEO

WordPress SEO

De beste SEO plugin komt van Yoast en zou naar mijn gevoel standaard moeten worden geïnstalleerd. Het maakt je bewust van de presentatie in zoekmachines. WordPress SEO by Yoast »

WP-Optimize

Deze plugin doet een ding snel en simpel: je database opschonen. En dat is handig. Gewoon eens in de zoveel tijd eens doen. Het helpt bij je website snelheid. WP-Optimize »

PS: check ook het overzicht van plugins dat ik maakte onder het kopje kerk websites bouwen in WordPress.

Welke plugins zou jij verder aanbevelen?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rachel Blom
Rachel Blom
11 jaren geleden

Een paar van mijn favorieten: de ‘Broken link checker’ die automatisch je uitgaande links controleert, daarmee voorkom je dat je linkt naar pagina’s die niet meer bestaan. Verder de ‘Tweet old post’ plugin waarmee je automatisch oudere posts kunt tweeten. Ik gebruik diverse plugings van tentblogger, o.a. voor een sitemap en voor het kunnen toevoegen van tekst onder je RSS feed. Tot slot vind ik de ‘Yet another related posts’ plugin handig die onderaan posts… Lees verder »