Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Twee ex-verslaafden en de kracht van beeld

6 december 2012
Brothers in Arms by Paul Triller

Brothers in Arms by Paul Triller

“Faith Trough A Lens” is een wedstrijd voor fotografen die iets van geloof en geloof in actie laten zien. De winnaar van de Award is deze foto van twee ex-verslaafden die samen in een Bijbeltje lezen: “Brothers in Arms”. Wat doet een foto en beeld met je. Mooi hoor! Check zelf eens alle inzendingen op faiththroughalens.co.uk »

Vluchtkerk

Foto’s van de actie van de vluchtkerk zouden trouwens niet misstaan in deze lijst (lees daarover de blogs van Jan Wolsheimer en Paul Abspoel). Het bijzondere van deze Nederlandse actie is niet dat het iets nieuws is dat mensen (gelovigen en ongelovigen) iets doen voor medemensen die het minder hebben getroffen als wij.

Wat wel mooi is dat de Sociale Media aandacht zulke initiatieven wel op de rails helpen. Wees nu eerlijk: een foto is soms het monument dat nodig is. Een gezicht, een mens als ik…

Birhan Woldu

Ik moest denken aan dat beeld dat bij LiveAid werd gebruikt (bron) : een meisje dat stervende was vanwege de honger. Het beeld is na jaren nog steeds indringend. Maar… zij (Birhan Woldu) heeft het overleefd. Een deel van die actie had ook dit gezicht nodig. En het nieuwe gezicht geeft aan dat het niet voor niets is geweest.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]

Birhan Woldu[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]

Birhan Woldu[/ba-column]

Missie voor fotografen

Mooi! Fotografen, doe je best. We hebben je nodig. Gebruik de kracht van beeld om deze wereld te laten zien wat er allemaal gebeurt.  Dingen die ontroeren, blij maken, of juist woest, stil zetten of juist in beweging. Wat ik beschreef in “Laat zien wat de ander waard is” is een mooi voorbeeld!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. Luc Tanja

    Wat vind je trouwens van de foto’s van Rene van Manen (Storm Solutions) op de Straatvogels website? (www.straatvogels.nl de meeste foto’s zijn van hem, welke niet zie je meteen aan de kwaliteit)

Twee ex-verslaafden en de kracht van bee…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2