Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

De taal die God het beste spreekt

1 december 2012

Zon in de wildernis

God wil geliefd worden. Hij wil de belangrijkste zijn van iemand. Ik denk dat we op dat punt misschien wel iets gemist hebben. Maar waarom?

Van begin tot het einde van de Bijbel voel je Gods hart: “Waarom kies je Mij niet?” Het is verbazingwekkend hoe kwetsbaar God is, juist op dit punt. “Je zult… me vinden,” zegt de Heer, “als je me zoekt met je gehele hart” (Jer 29:13). Met andere woorden: “Zoek me, ga achter me aan – ik wil dat je me blijft opzoeken.

Geweldig. God wacht op het moment dat Hij wordt ‘gewild’. Hij dringt zichzelf niet op. Hij is geen technocraat die je een stappenplan voorhoudt, Hij is geen orakel die je kan raadplegen als je het nodig hebt, Hij is geen wensput waar je je wensen in kan roepen om ze in vervulling te laten gaan, Hij is geen dominee die je precies vertelt hoe het allemaal zit…

Hij is een geliefde. Hij heeft een hart dat klopt. Hij zoekt naar de taal van liefde, want die taal spreekt Hij het beste. En wacht tot je zijn liefde beantwoord. Als je naar Hem op zoek gaat… dan zul je hem vinden!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

De taal die God het beste spreekt

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0