Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Genezing voor de wereld

2 december 2012

Boom

Vanmorgen hebben we een aantal getuigenissen gehoord van mensen die zijn genezen. Zo ook een collega uit Frankrijk. Genezen van kanker. Hij werd aangekondigd door een andere collega die ook genezen is van kanker. Ik werd er even stil van.

Ik moet je bekennen dat ik vaak sceptisch ben. Misschien soms een beetje ongelovig omdat veel verhalen over genezing opgeklopt of oncontroleerbaar zijn. Dat zit voor mij nogal eens in de weg om het werk van God te zien. Maar eerlijk is eerlijk, God geneest. En dat is reden voor aanbidding van God!

Het hoort bij het hele reddingsplan van God. Toen God besloot de wereld te redden en te bevrijden uit de greep van zonde en dood… betekende dat ook dat God de wereld redt van alles wat zonde en dood met zich meebrengt.

Aan de oevers van de rivier zullen allerlei vruchtbomen opkomen, waarvan de bladeren niet zullen verwelken en de vruchten niet zullen opraken; elke maand zullen ze vrucht dragen. Het water stroomt immers uit het heiligdom. De vruchten zullen eetbaar zijn en de bladeren geneeskrachtig. Ezechiël 47:12

God wil en gaat deze wereld genezen. Dat Hij daar erg serieus over is heeft Hij al laten zien. Hij stuurde zijn zoon in deze wereld om te lijden en te sterven. Hij droeg de straf voor de zonde. Hij nam het lijden van deze wereld op zich. Het was God die Zijn zoon ziek maakte. Zodat er genezing zou zijn van deze wereld.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments
God

Genezing voor de wereld

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1