grote schoonmaak sociale media

7 sociale media klussen bij start van het jaar

2 min leestijd

grote schoonmaak sociale media

Het jaar is eigenlijk niet meer nieuw. Maar hier een paar tips voor je sociale media zaken bij het begin van het nieuwe jaar:

1. Verander je wachtwoorden

Te vaak zie ik vrienden die spam hebben in hun tijdlijn op Facebook of op Twitter. Het is een goed idee om je wachtwoorden te wijzigen (periodiek!). Let op, het is niet de bedoeling dat je je wachtwoorden hergebruikt. Dat weten hackers. Dus als ze een facebook wachtwoord hebben zouden ze wellicht ook in je Gmail kunnen. Een handig hulpmiddel om al je verschillende wachtwoorden bij te houden is 1Password (voor zowel iPad, iPhone als Mac).

PS: gratis alternatieven voor 1Password (ik heb geen ervaring): keepass » / lastpass » / dashlane »

2. Werk je avatar bij

Je avatar is vaak de eerste indruk die je achterlaat. Het is eenvoudig deze bij te werken. Kies deze bewust, met smaak en iets dat bij je past. Zelf vind ik dat een cartoon of icoontje echt niet kan hoor.

3. Je avatar overal hetzelfde

Het is eenvoudig te doen, maar je moet het even bewust doen. Het is een teken van kwaliteit als je zorgt dat je avatar consistent is over de verschillende sociale netwerken. Zo herkennen mensen je.

4. Afsluiten ongebruikte accounts

Welke accounts heb je niet gebruikt in het afgelopen jaar? Overweeg om ze te sluiten. Er zijn maar weinig voorbeelden van sociale netwerken die succesvol zijn gereanimeerd.

5. Update je beschrijving

Werk je persoonlijke beschrijving, je bio, bij. Zorg dat deze klopt en dat het herkenbaar is voor anderen. Ben je veranderd van woonplaats, baan, hobby… Zorg dat het klopt op alle netwerken.

6. Loop alle privacy rechten door

In de loop van de tijd zijn allerlei privacy zaken gewijzigd op de verschillende netwerken. Loop ze door. En loop ook alle rechten door die je in de loop van de tijd hebt gegeven. Bijvoorbeeld applicaties die Twitter en Facebook mogen gebruiken (dat kan je hier te vinden voor Twitter en Facebook)

7. Opruiming op je smartphone en tablet

Verwijder alle applicaties op je smartphone en tablet die je niet gebruikt. Gewoon grote opruiming houden. Eigenlijk geldt hier dezelfde methode als bij (4): wat heb je in het afgelopen jaar niet gebruikt? Weg ermee!

Succes ermee!!

PS: deze punten vond ik op howeoriginal.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -