Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Blue Like Jazz

7 januari 2013

[ba-youtubeflex videoid=”yqJK1c3J3yQ”]

Vandaag heb ik de film “Blue Like Jazz” gekeken. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald Miller. Eerlijk gezegd moest ik me door de eerste 10 minuten heen worstelen. Maar dat blijkt met opzet. Al de christelijke nonsense bezorgden me bijna pukkeltjes. En dat maakt deze film zo mooi. Want het schuwt de irritatie aan schijnheiligheid niet, de opgepoetste kerkse facade waarachter veel oneerlijkheid en onoprechtheid zit verborgen.

Voor Don Miller, de hoofdpersoon van de film, is het hypocriete van de kerk simpelweg de reden om weg te gaan uit de kerk waar erg actief is en onder andere de jeugdpastor assisteert. En met het weggaan uit de kerk, gaat hij weg bij Jezus.

Ik kan, samen met zoveel anderen, hier zo goed bij meevoelen. Verrassend is de manier waarop Don God weer gaat ervaren, maar daar zal ik niet teveel van weggeven. In ieder geval niet stereotype. Ook daarin is de film eerlijk.

Misschien gaat het in deze film wel om stereotypen enerzijds en verrassende unieke mensen anderzijds.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Blue Like Jazz

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0