Student

Wat is er nu Goed aan het Evangelie?

2 min leestijd

Student

Vandaag heb ik de Agapè conferentie een uur gesproken over het thema ‘geloven’. Alles draaide voor mij om deze vraag: “Als het zo is dat Jezus leefde, dat Hij werd veroordeeld voor zonden die Hij niet had gedaan, Hij stierf aan een kruis, opstond uit de dood, naar de hemel ging, de plaats naast de Vader innam, met heerlijkheid en glorie werd bekleed en nog steeds de levende Jezus is… Wat verandert dat nu eigenlijk mijn dag“.

Evangelio

Als je antwoorden kunt vinden op deze vraag dan begin je te begrijpen wat het Evangelie is, het Goede Nieuws. “Evangelio“, dat werd geroepen op de markten als er een nieuwe heerser was op de troon. Natuurlijk beloofde iedere nieuwe heerser vrede, voorspoed en gerechtigheid.

De praktijk in het Romeinse Rijk is dat dat nog wel eens heel anders uitpakte. Maar had je een goede man op de troon, dan had je een garantie en hoop!

Failliet bedrijf

Als het zo is dat Jezus vandaag leeft, dan maakt dat alle verschil. Maar wat precies? Dit voorbeeld kwam ik eerder tegen:

Stel, het bedrijf waar je voor werkt gaat failliet. Helaas is ook het gespaarde pensioen kwijt. Een andere baan zoeken is nagenoeg onmogelijk omdat ook andere bedrijven in jullie branche in jullie regio zijn failliet gegaan. Dit is slecht nieuws, je kan je er alles bij voorstellen dat de hoop is verdwenen. Maar stel nu dat jij te horen krijgt dat een betrouwbare partner het bedrijf overneemt, iedereen daarbij een baangarantie krijgt en de pensioenen gewaarborgd zijn. Het moet nog wel uitgewerkt worden, fiscaal en administratief goed geregeld…

Feitelijk gezien is er niet echt iets veranderd in het bedrijf. Er zijn nog geen veranderingen. En toch ga je op een heel andere manier naar huis. Het is het verschil tussen dag en nacht.

Als je dit snapt, dan snap je wat Goed Nieuws is. Want je hebt iets gezien, iets gehoord. Deze wetenschap maakt alles anders. Mijn wetenschap is: Jezus leeft. Dat maakt alles anders.

Nu jij, kan je reageren?

De vraag aan jou is dezelfde: wat verandert er aan jouw dag en leven als je weet dat Jezus leeft? Of verandert dat eigenlijk helemaal niets?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -