djay

iPad op het podium

2 min leestijd

idj live

Ben je muzikant en heb je een iPad? Het is een leuke combinatie. Onder het thema “iPad op het podium” heb ik een aantal mogelijkheden bij elkaar gebracht. Voor de DJ, de pianist, de violist, de gitarist… En echte creatievelingen weten het altijd nog leuker te maken. Dus aanvullingen zijn welkom.

 Voor de DJ

Ben jij de gefreakte DJ die tegelijkertijd Apple fan is? Met de djay iPad app verander je je iPad in een heuse draaitafel. En wil je echt van jetje, dan schaf je er direct een controller bij, zoals de iDJ Live van Numark hierboven (klik voor andere opties) die prima samenwerkt met de applicatie. Maar als je heel veel te besteden hebt, dan zijn er natuurlijk nog dikkere oplossingen te vinden:

[appstore id=382604769]

Ik denk trouwens dat de DJay iPad app wel de state-of-the-art is. Wie gebruikt em?

iKlip

IK-Multimedia-IKlip

Een handige clip waarmee je je iPad kunt gebruiken als je muziekstandaard.

Digitale muziek standaard

Je iPad kan uitstekend dienst doen als digitale Gebruik daarvoor bijvoorbeeld forScore voor iPad, reuze handig. Je kan in de applicatie play-lists aanmaken, PDF’s importeren (de directe link met Dropbox is daarbij super handig), digitale notities maken in je muziekstukken.

[appstore id=363738376] [appstore id=502344938]

» Een andere optie is OnSong, die ongeveer hetzelfde doet.

Omslaan met pedaaltje

Zit je te violeren, fluit je dwars of ben je pianeerder, dan heb je je handen al vol. En voor het iedere keer ‘omslaan’ naar een volgende bladzijde zou je graag een extra handje hebben. Of een voetje. Want er zijn een aantal (bluetooth) pedaaltjes beschikbaar die uitstekend werken met bijvoorbeeld forScore op de iPad. Een die ik zelf gebruik is de AirTurn:

AirTurn BT105

Meer op airturn.com »

Andere accessoires

Guitar/Bass USB Audio Interface Cable

IK Multimedia is denk ik de grootste op het gebied van allerlei extra accessoires die je aan je iPad of iPhone kan prikken. Met bijvoorbeeld AmpliTude kan je je eigen effecten bak digitaal aan je gitaar prikken, maar voor slechts een fractie van de prijs van de analoge varianten. En zo krijg je je gitaar geluid in je computer, iPad of iPhone. Check voor allemaal mogelijkheden de AmpliTube Custom Shop »

[appstore id=527579059]

» Het werkt bijvoorbeeld perfect samen met ApliTube Slash for iPad.

Alesis AmpDock Multi-Effects Guitar Processor voor iPad

Alesis AmpDock Multi-Effects Guitar Processor for iPad

Een andere effecten bak is de Alesis AmpDock Multi-Effects Guitar Processor voor de iPad. Je prikt je gitaar in je iPad met deze bak en de mogelijkheden worden eindeloos. Check op alesis.com »

Heb jij nog opties? Deel ze dan!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel Doetjes
Michiel Doetjes
11 jaren geleden

Ik gebruik zelf unRealbook al een tijdje (https://itunes.apple.com/us/app/unrealbook/id370135173?mt=8). Niet duur, erg veel features. Werkt prima, maar ik zou er eigenlijk een Bluetooth switch bij moeten kopen. En die zijn dan weer wel aardig aan de prijs…