Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Je kunt niet geloven wat je ziet

23 januari 2013

meetlint

Eerst zien en dan geloven. Zo gaat ‘ie toch? ‘k Heb er eens over nagedacht: “Geloof ik eigenlijk wel alles wat ik zie?” Nou, eerlijk gezegd niet. Ik geloof ook in dingen die ik niet kan zien. Maar dat is ook een lastige… Ben je er nog bij?

Kan het dat je alleen maar gelooft in die dingen die je kan zien? Dat is een bijzonder interessante vraag. Want hoe kan je iets geloven dat je niet kan zien? Mijn punt is: ik geloof niet eens alles wat ik wel kan zien!

Optische illusie

Ik ken van die leuke oefeningen met optische illusies. Je ziet iets, maar het klopt niet. Ergens in je brein gaat het mis. Sommige dingen vult ons brein automatisch in, omdat we dat nu eenmaal gewend zijn. Je herkent dingen, je weet hoe dingen werken, hoe dingen er uitzien en klinken.

Lees mijn artikeltje verder op alpha-cursus.nl »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Je kunt niet geloven wat je ziet

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0