meetlint

Je kunt niet geloven wat je ziet

1 min leestijd

meetlint

Eerst zien en dan geloven. Zo gaat ‘ie toch? ‘k Heb er eens over nagedacht: “Geloof ik eigenlijk wel alles wat ik zie?” Nou, eerlijk gezegd niet. Ik geloof ook in dingen die ik niet kan zien. Maar dat is ook een lastige… Ben je er nog bij?

Kan het dat je alleen maar gelooft in die dingen die je kan zien? Dat is een bijzonder interessante vraag. Want hoe kan je iets geloven dat je niet kan zien? Mijn punt is: ik geloof niet eens alles wat ik wel kan zien!

Optische illusie

Ik ken van die leuke oefeningen met optische illusies. Je ziet iets, maar het klopt niet. Ergens in je brein gaat het mis. Sommige dingen vult ons brein automatisch in, omdat we dat nu eenmaal gewend zijn. Je herkent dingen, je weet hoe dingen werken, hoe dingen er uitzien en klinken.

Lees mijn artikeltje verder op alpha-cursus.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -