Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Jezus en geld

21 januari 2013

huis te koop

Praten in de kerk over geld is een risico. Gek eigenlijk. Als we in de kerk net zo vaak zouden praten over geld als dat Jezus dat deed zouden we nog wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan. Wil je wat cijfers?

  • Jezus praat meer over geld dan over hemel en hel
  • Jezus praat meer over geld dan ieder ander stuk van Gods Koninkrijk
  • 11 van de 39 gelijkenissen / parabels gaan over geld
  • In het evangelie van Lukas gaat 1 van de 7 teksten over geld

Jezus en geld

Een ding is me in ieder geval duidelijk. Als Jezus het heeft over geld, dan benadert hij het altijd vanuit zijn unieke visie op de werkelijkheid. Geld is namelijk niet het belangrijkste, al is het in veel gevallen wat mensen en regeringen drijft. Jezus daagt je uit om onafhankelijk te worden van geld, vrij van de continue gedrevenheid om altijd maar meer-meer-meer te willen hebben.

Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn. Matteüs 6 vers 19 – 21

Crisis in de huizenmarkt?

Zijn visie is anders. Zijn bron is niet de aarde, zijn bron is de hemel. En als je wilt investeren, doe dat in de hemel. Die is niet onderhevig aan een financiële crisis of een crisis in de huizenmarkt. Het lijkt het erop dat er nog best wat kamers in de hemel (Joh 14:2) leegstaan.

Hij maakt ook steeds duidelijk dat er belangrijkere zaken zijn om je druk om te maken. Geld wordt daarmee een bijzaak ( en o ja, hij zal er zelf zorg voor dragen):

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Matteüs 6 vers 33

Deel jouw les

Wat is jouw grootste les als het gaat over geld, Jezus en God?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Jezus en geld

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0