online dagboek

Online dagboek van baptisten Groningen

2 min leestijd

online dagboek

De Vrije Baptistengemeente Groningen heeft deze week een online dagboek gelanceerd. Arjan Zantingh, de onderwijspastor van deze kerk, legt hier uit wat dit dagboek bijzonder maakt:

Het VBG Dagboek is het eerste project volgens het concept van The Journal. The Journal is een digitale versie van de bekende 40-dagen boeken en projecten, waarbij de leden van de kerk sámen het dagboek schrijven. The Journal biedt hiervoor de benodigde online software en begeleiding aan.

Waarom het VBG Dagboek?

Psalm 119 vers 105 zegt: “Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.” En dus willen we als gemeente de Bijbel als ons kompas en als spiegel voor ons leven gebruiken. Eén van de middelen daarvoor is het VBG-dagboek. En jij kunt meereizen!

Dit concept is een initiatief van de Vrije Baptistengemeente Groningen en ontwikkeld door LIFE: Websites voor kerken. Het idee is gebaseerd op Join The Journey.

Wat is het idee?

We zijn 7 januari 2012 gestart, met iedereen die dat wil, om op een digitale en interactieve manier door de Bijbel reizen. We zijn daarbij begonnen met het Bijbelboek Handelingen.

Samen door de bijbel reizen, digitaal en interactief

Omdat elke dag iemand anders de reflectie bij hetBijbelgedeelte van die dag verzorgt, werkt het dagboek verbindend. Het is natuurlijk heel boeiend om te lezen wat Anton, Ria of Jan nu zelf uit het Bijbelgedeelte van de dag heeft geleerd. Of wat hij of zij lastig vindt om toe te passen. Of hoe de waarheid uit dat gedeelte veranderend heeft gewerkt. Of niet.

Samen door de bijbel reizen, digitaal en interactief

Het werkt stimulerend en verbindend om te weten dat heel veel broers en zussen hetzelfde Bijbelgedeelte op een dag bestuderen. Op deze manier kunnen we samen per jaar meerdere Bijbelboeken doorreizen.

Samen door de bijbelreizen, digitaal en interactief

Elke dag als je de mail opent, heb je de reflectie van die dag al in je inbox staan. Vanuit de mail kun je op de Bijbellink klikken, zodat je eerst zelf het gedeelte kunt lezen en bestuderen. Daarna is het interessant om te kijken of de zaken die jou zijn opgevallen overeenkomen met de reflectie in de mail.

Samen door de bijbelreizen, digitaal en interactief

Je eigen reflectie op de bijbel wordt verrijkt door wat er in de mail van die dag staat. En tegelijkertijd is er de mogelijkheid om vanuit de mail en op de site te reageren op de reflectie die je binnenkrijgt. Zo kunnenwe elkaar verrijken en bemoedigen met dat wat ons heeft geraakt. Iedereen die mee wil reizen kan zich aanmelden via de website van vbgroningen.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -