Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Wereldwijde religieuze landschap

2 januari 2013

Regional Distribution of Christians 2010

In onze wereld vandaag zijn 2,2 miljard christenen. Dat is ongeveer eenderde (32%) van de wereldbevolking. De 50% hiervan is katholiek, 37% protestant.

Het christelijk geloof werd geboren in het hart van het Midden-Oosten. Maar nu is daar, samen met de Noord-Afrikaanse regio, slechts 3.7% christen!

Kleinere landen

Trouwens, ondanks dat eenderde van de mensen zich christen noemt is het christelijk geloof de grootste religie in tweederde van de landen. Nu is het wel zo dat het veel kleinere landen zijn waar christenen de grootste religie vormen.

Gemiddelde leeftijd

Region Median Age of Christians Compared with Overall Median Ages

Nog een interessant gegeven is de gemiddelde leeftijd. Christenen zijn gemiddeld ouder (+/- 30 jaar) dan de gemiddelde leeftijd van de bevolking (+/- 28 jaar). In Europa zijn de gelovigen gemiddeld het oudste (+/- 42 jaar) ten opzichte van een gemiddelde leeftijd van 40 van de bevolking. In het zuidelijke deel van Afrika en Zuid-Amerika zijn de gelovigen gemiddeld het jongste.

Meer is te vinden op pewforum.org »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Wereldwijde religieuze landschap

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0