Hart van Pasen 2013

Hart van Pasen 2013

1 min leestijd
[ba-vimeoflex videoid=”58369777″]

De actie is nu echt gelanceerd: Hart van Pasen. Een mooie actie waar ik ook lekker mijn tijd in heb gestoken. Gaaf. Want met Pasen, dan denk je aan Jezus. Aan lijden, dood, liefde en opstanding. Het verhaal is bekend. Maar heb je Pasen weleens echt beleefd? Werkelijk ervaren? Hart van Pasen biedt nieuwe manieren om de betekenis van dit feest voor het eerst of opnieuw te doorleven.

  1. Lees het verhaal van Lisette van de Heg over een kunstenaar die een heel dorp zijn grootste geschenk geeft.
  2. Kijk de film ROAD TO EMMAUS (trailer hierboven) en ontdek waarom het geschenk zoveel moest kosten.
  3. Ontmoet de Kunstenaar op hartvanpasen.nl. Het project is geïllustreerd door kunstenares Wilma Veen.

DE KUNSTENAAR is een verhaal over een dorp waar niet geruzied, maar ook niet bemind wordt. Tot er een vreemdeling arriveert die met zijn kunstwerk leven brengt. Het hele dorp geniet tot een van de bewoners een fatale fout maakt. Kan de creatie van de kunstenaar hersteld worden?

ROAD TO EMMAUS is een verfilming van het Bijbelverhaal over de Emmaüsgangers. Twee vrienden zijn onderweg van Jeruzalem naar hun woonplaats. Ze snappen niets van de dood van hun rabbi Jezus. Hij was toch de beloofde Redder? Dan voegt een vreemdeling zich bij hen. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het zit.

Ga voor meer informatie en interessante links naar hartvanpasen.nl. Voor kerken is allerlei materiaal beschikbaar op hartvanpasen.nl/kerken.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -