Maggie

Het verhaal van Maggie

1 min leestijd
[ba-youtubeflex videoid=”LUovv3YDMqw”]

Dit is het inspirerende verhaal van Maggie. Ik ontmoette haar in Calcutta, India,  tijdens een reis met Compassion. Maggie is zeer een intelligente vrouw en heeft met hulp van sponsoren kunnen studeren. Maar ze kiest niet voor eigen comfort. Ze verzorgt de vader die haar eerder mishandelde.

Ik ben opgegroeid in de sloppenwijk Nichu in Kolkata. ‘Nichu’  betekent ‘lager’. Niet zozeer omdat het lager ligt, maar vanwege onze lage mentaliteit. De mensen die hier wonen zijn straatarm, en bijna niemand gelooft dat zijn of haar leven kan verbeteren. We hadden een klein huis, zonder toilet en badkamer. Het was er heel luidruchtig: verkeerslawaai, veel ruzies en mensen keken films. Ik praat erover in verleden tijd, maar ik woon nog steeds in hetzelfde huis in dezelfde buurt.

Dromen heeft geen zin Toen ik jong was, had mijn vader een goede kantoorbaan. Ik hield ik van hem. Maar toen ik opgroeide, merkte ik dat mijn vader er niet voor mij was. Hij heeft nooit van ons gehouden…

Lees het hele interview met haar op compassion.nl »

Zij is een voorbeeld van hulp die werkt, die een fundamentele verandering brengt in situaties. Ik kan het je van harte aanbevelen om een kind te sponsoren via bijvoorbeeld Compassion. Dat maak echt het verschil in deze wereld.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -