Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Het verhaal van Maggie

21 februari 2013

[ba-youtubeflex videoid=”LUovv3YDMqw”]

Dit is het inspirerende verhaal van Maggie. Ik ontmoette haar in Calcutta, India,  tijdens een reis met Compassion. Maggie is zeer een intelligente vrouw en heeft met hulp van sponsoren kunnen studeren. Maar ze kiest niet voor eigen comfort. Ze verzorgt de vader die haar eerder mishandelde.

Ik ben opgegroeid in de sloppenwijk Nichu in Kolkata. ‘Nichu’  betekent ‘lager’. Niet zozeer omdat het lager ligt, maar vanwege onze lage mentaliteit. De mensen die hier wonen zijn straatarm, en bijna niemand gelooft dat zijn of haar leven kan verbeteren. We hadden een klein huis, zonder toilet en badkamer. Het was er heel luidruchtig: verkeerslawaai, veel ruzies en mensen keken films. Ik praat erover in verleden tijd, maar ik woon nog steeds in hetzelfde huis in dezelfde buurt.

Dromen heeft geen zin Toen ik jong was, had mijn vader een goede kantoorbaan. Ik hield ik van hem. Maar toen ik opgroeide, merkte ik dat mijn vader er niet voor mij was. Hij heeft nooit van ons gehouden…

Lees het hele interview met haar op compassion.nl »

Zij is een voorbeeld van hulp die werkt, die een fundamentele verandering brengt in situaties. Ik kan het je van harte aanbevelen om een kind te sponsoren via bijvoorbeeld Compassion. Dat maak echt het verschil in deze wereld.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Het verhaal van Maggie

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0