eLearning in wordpress

E-learning in WordPress

2 min leestijd

eLearning in wordpress

Er is veel dynamiek in de WordPress wereld enerzijds en de LMS’en (Learning Management System) anderzijds. Momenteel zit ik in een opzet om e-learning in WordPress mogelijk te maken. Ik ben blij met de site van Chris Lema die eigenlijk al het werk heeft gedaan. Zijn werk ga ik zeker niet overdoen. Daarom hier de belangrijkste bronnen:

E-Learning in WordPress in 20 minuten

In het artikel “E-Learning on WordPress Made Easy” krijg je een stap-voor-stap uitleg voor het opzetten van een cursus in WordPress. Hierbij wordt uitgegaan van een betaalde mogelijkheid voor de cursus en maakt daarbij gebruik van de plugins:

  1. Paid Membership Pro” (gratis)
  2. WP Courseware” ($47,- voor één website).

Wil je je filmpjes ook afschermen? Dan zou je een Vimeo Plus of Vimeo Pro account kunnen overwegen. Deze kosten uiteraard ook wat. Een andere manier om je filmpjes af te schermen is gebruik te maken van Secure HTML5 Video Player in combinatie met JW Player for WordPress.

Kies je gebruikers plugin voor WordPress

Het is maar net wat je nodig hebt, welke opties jij voor je specifieke situatie nodig hebt. Deze infographic moet het allemaal eenvoudiger maken:

Choosing a WordPress Membership Plugin

BuddyPress

Er zijn trouwens ook nog andere opties die ik wil onderzoeken. Zo zijn er ook goede mogelijkheden die gebouwd zijn op BuddyPress (een open source sociaal netwerk plugin voor WordPress) waarmee je in de basis vooral goede gebruikersprofielen kan maken. De basis kan je vervolgens verder uitbreiden met extra plugins.

BuddyPress Courseware

De plugin BuddyPress Courseware maakt van BuddyPress een Learning Management System. Het is een bijzonder uitgebreide plugin, maar vraagt, samen met BuddyPress, veel tijd voor inrichting. Hiermee krijg je niet in 20 minuten een leeromgeving in elkaar. Maar je hebt veel opties. Helaas is de plugin op moment van schrijven nog steeds in versie 0.9.7.

[ba-box background=”#e09d70″ border=”#E37222″ textcolor=”#FFFFFF”]UPDATE: Ik vraag me af of er actief wordt ontwikkeld aan de BuddyPress Courseware plugin. De laatste update is nu bijna een half jaar terug. Daarbij wordt er door meerdere gebruikers gemeld dat de installatie niet succesvol is. Check GitHub » Oftewel, opletten hiermee![/ba-box]

LearnDash

Eerder hebben we ook “LearnDash“, een andere premium plugin ($99,-) onder de loep genomen. De plugin lijkt in functionaliteit erg op Wp Courseware.

Nog meer tips? Welkom!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henny Zijlstra
Henny Zijlstra
10 jaren geleden

Als het niet al te ingewikkeld hoeft en je aan vragenlijsten met interactie voldoende hebt (geen becijfering of klassen nodig) – dan kom je een heel eind met Gravity Forms bijvoorbeeld door conditionele logica te gebruiken of het dynamisch vullen van een veld. (Chris Lema noemt dit ook).

Serge Van Gampelaere
Serge Van Gampelaere
10 jaren geleden

Dit is aan de hand…
https://medium.com/p/8cd484c1ef92

akismet-84914eae35b4ba5c52bd26e976601d0b
akismet-84914eae35b4ba5c52bd26e976601d0b
10 jaren geleden

Wij hebben positieve ervaring met het gebruik van WP Courseware. Momenteel ben ik op zoek naar de mogelijkheden om de e-learning te koppelen aan community activiteiten, zoals profielen, direct messaging met coaches, etc. Ik dacht aan BuddyPress Courseware, maar ik twijfel ook nog. Iemand andere suggesties?