Herziene Statenvertaling lezen

Herziene Statenvertaling online en mobiel

2 min leestijd

De Herziene Statenvertaling (HSV) is in korte tijd voor veel mensen de vaste bijbelvertaling geworden waar ze uit lezen. Niet voor niets: deze vertaling wordt gezien als een degelijke vertaling met de betrouwbaarheid als de Statenvertaling maar met een veel betere leesbaarheid.  Je kan deze vertaling ook online lezen en op je smartphone en tablet. Hier zijn de opties op een rij:

HSV Online

Je kan de Herziene Statenvertaling raadplegen op Biblija.net. Daar heb je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld meerdere vertalingen naast elkaar te zetten zoals de Nieuwe Bijbelvertaling, Willibrordvertaling en nog veel anderen. Ga naar biblija.net »

Je kan de Herziene Statenvertaling raadplegen op herzienestatenvertaling.nl/teksten »

Je kan de Herziene Statenvertaling  online beluisteren op herzienestatenbijbel.nl » Ik weet niet van wie dit project is, het lijkt op een privé project van een toegewijde bijbelliefhebber :)

HSV op iPad en iPhone

Er zijn nog niet veel applicaties waar de HSV beschikbaar voor is. Je kan natuurlijk de HSV in je browser lezen via biblija.net.

UPDATE september 2014

De Herziene Statenvertaling is nu ook beschikbaar voor Olivetree (The Bible Study App, of Bible+). Voor $19,99 kan je deze aanschaffen. Als deze niet vanuit de applicatie zelf is aan te schaffen kan je deze ook gewoon via de website aanschaffen en deze daarna downloaden in je applicatie.

[itunes url=”https://itunes.apple.com/app/bible/id332615624″/]

Eerder was alleen de iPad en iPhone applicatie BibleOn (voorheen Pomegranate) waar je de Herziene Statenvertaling in kan lezen. De applicatie is gratis, de HSV kan je via de applicatie zelf aanschaffen voor €16,99

[itunes url=”https://itunes.apple.com/app/bible/id442673238″/]

PS: check mijn complete overzicht van Bijbel applicaties voor de iPad en  iPhone.

HSV op Android

Uitgeverij Jongbloed heeft een applicatie uitgebracht voor Android. Voor €6,99 schaf je deze aan. Check dit voor meer info » of download deze direct via de Google Play Store »

Natuurlijk kan je ook hier de Bijbel ook lezen in je browser via biblija.net »

Meer graag!

Het zou mooi zijn als Jongbloed, Nederlands Bijbelgenootschap of ik weet niet wie er nog meer over gaat de applicatie breder beschikbaar gaat maken zoals voor de Bijbel App van YouVersion, OliveTree en Logos.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

56 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hallo Gosse, zou u mij de epub kunnen sturen? Heel graag, bedankt! Dictamnus@outlook.com
Hallo Gosse, zou u mij de epub kunnen sturen? Heel graag, bedankt! Dictamnus@outlook.com
7 jaren geleden

Het verschil tussen NBV en HSV is ook interessant.

Liesbeth Timmer
Liesbeth Timmer
8 jaren geleden

Hallo Gosse, zou ik van jou de HSV in epub mogen hebben? Mijn mailadres is timmer21@zonnet.nl Zou echt super zijn! m.vr.gr. Liesbeth

slaap
slaap
9 jaren geleden

Hi Gosse, zou je de epub naar mij kunnen mailen? Slaaphaartje@hotmail.com Ik ben al tijden opzoek hiernaar. Zou super zijn :)

christiaandik@hotmail.com
christiaandik@hotmail.com
9 jaren geleden

Ik was laat thuis en heb na het lezen van eerdere commentaar de app van OliveTree maar een kans gegeven op mijn nieuwe Windows 8.1 tablet. Op Android gebruikte ik reeds de app van Jongbloed, die zeer goed beviel, maar met de appstore van MS was het dus opnieuw zoeken geblazen… De HSV kost nu nog maar 10$ op de site van OliveTree zelf en daarmee kun je de bijbel vanuit de app direct in… Lees verder »

Gosse
Gosse
9 jaren geleden

Hi allemaal,

Ik heb er flink wat tijd in gestoken, maar ik heb ondertussen de HSV in epub formaat! :)
De teksten heb ik gekopieerd van debijbel.nl en daarna heb ik deze met Jutoh omgezet naar epub….

José
José
Antwoord aan  Gosse
9 jaren geleden

Zou ik deze epub van je kunnen ontvangen op jose.vanmerrebach@zonnet.nl Alvast hartelijk dank!

MN
MN
Antwoord aan  Gosse
8 jaren geleden

Zou ik de epub ook kunnen ontvangen op mn.25@live.nl?
Alvast bedankt!

alan
alan
Antwoord aan  Gosse
8 jaren geleden

Wil je deze uploaden naar sendspace.com bjvoorbeeld?

Jan
Jan
9 jaren geleden

Inmiddels is het me gelukt om HSV ook voor Mysword, The Word en E-Sword om te zetten. Heeft iemand ook de BGT als Opensong?

Richard
Richard
Antwoord aan  Jan
9 jaren geleden

Hallo Jan, hoe is je dat gelukt? Ik heb HSV zowel voor OliveTree en BibleOn, maar zou het graag gebruiken met E-Sword en OpenLP.

Richard
Richard
Antwoord aan  Richard
9 jaren geleden

Ter aanvulling. Ik vond wel wat HSV.xml bestanden, maar die waren allemaal niet volledig…

Jan
Jan
Antwoord aan  Richard
9 jaren geleden

Heb van iemand HSV gekregen voor Opensong. We gebruiken geen Opensong, maar VIdeopsalm. Dus via vele omwegen eerst ingelezen in Opensong en daarna met converter van Easislide omgezet naar E-sword/The Word/Mysword. HSV staat hier: https://groups.google.com/forum/#!topic/opensong/lKbEMCg9Pl0

Richard
Richard
Antwoord aan  Jan
9 jaren geleden

Bedankt voor je reactie. Die link had ik al eerder gevonden, maar de HSV vertalingen die ik daar vond, waren soms niet compleet. Ik kan mij niet meer precies herinneren waar het mis ging, maar volgens mij ontbrak er wel eens een gedeelte vd vers in bijv. psalmen. Dan had je het eerste stukje wel, maar miste je ineens wat.Ik heb nu de onderste HSV.zip gedownload en ga het maar weer eens proberen ;-)

Jan
Jan
Antwoord aan  Jan
9 jaren geleden

Daarom heb ik ook de laatste genomen. Mocht het niet lukken, ik heb ze ook in dropbox staan. Zoek alleen nog de Bijbel in Gewone Taal vertaling.

flexjoly
flexjoly
Antwoord aan  Jan
9 jaren geleden

Beste Jan,
Graag zou ik de bestanden van je krijgen. Ik wil hier alleen geen emailadres neerzetten (heb al spam genoeg ;)
Zit jij ook op die google group? Kunnen we elkaar daar vinden?

Ik zit ook op de group van de and-bible

Greetz, Lydia

Jan
Jan
Antwoord aan  flexjoly
9 jaren geleden

Hallo Lydia,

Nee, ik zit niet in google group of die van and-bible. Je kan een mail sturen naar bantavoer@msn.com. Dat is mijn mailadres speciaal voor spam, enz. Ze staan nl. in dropbox, maar ik kan ze ook via wetransfer sturen.

Groet,

Jan

Henkie
Henkie
9 jaren geleden

Mooi hoe herzienestatenbijbel.nl z’n “copyright” heeft: “Het Woord van God is niet te binden… Daarom mag de gehele inhoud van deze website vrij worden gebruikt, en verspreid.”

Kan het nederlandsch bijbelgenootschap nog heel wat van leren.

Jan
Jan
Antwoord aan  Henkie
9 jaren geleden

Dat vind ik nou ook. Alleen God heeft de (c) en niet NBG.

Arie
Arie
9 jaren geleden

Een reactie van Olive Tree (m.i. een van de beste bijbelsoftware paketten). Thank you for being an Olive Tree customer. We currently do not have the resource that you are looking for, however I have forwarded this on to our Licensing department for further review. Please note that research for the rights and licenses to any particular title can take time as we need to clear, negotiate, and obtain a license for a product (even… Lees verder »

JanM
JanM
Antwoord aan  Arie
9 jaren geleden

De Hsv is inmiddels beschikbaar op de website van olive tree, maar kan hem helaas nog niet vinden in de app store. http://olivetree.com/store/product.php?productid=23314

JanM
JanM
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
9 jaren geleden

In je artikel schrijf je dat wanneer de vertaling niet beschikbaar is in de app store je hem via de website kunt kopen. Geldt dat ook voor Ios? Dat zou voor mij nieuw zijn dat Apple het toestaat om content buiten de Itunes store laat kopen.

JanM
JanM
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
9 jaren geleden

@Wouter van der Toorn: bedankt voor je reactie, heb zojuist de Hsv aangeschaft via de website, maar verschijnt niet in de lijst aankopen op mijn Ipad…., staat wel als aankoop bij mijn account op de website. Misschien nog ff geduld hebben, maar ben bang dat Apple toch graag meedeelt in de winst en ze alleen boeken laten installeren waarvan de opbrengsten via hun betalingssyteem loopt….

JanM
JanM
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
9 jaren geleden

Wouter, heb ik gedaan. Inmiddels is het gelukt, heb een issue gelogd op de website van olivetree en binnen 1 dag kreeg ik een reactie dat ze “iets” gecorrigeerd hadden in mijn account en toen verscheen de HSV wel bij “My Purchases”

Jan
Jan
10 jaren geleden

Bedankt voor al jullie info. RubenRuben: deze kost 7 euri. En daar zit ik eigenlijk niet op te wachten. Mocht iemand de andere delen willen hebben? Heb nl. de NBG, SV, NBG, Het Boek, Willibrordvertalingen, Leidse en Lutherse vertalingen en Canis. Zowel voor The Word, E-Sword en Mysword. Lydia: zelf vind ik het ook schandalig dat ze zoveel geld durven te vragen.

Jan
Jan
10 jaren geleden

Zelf gebruik voor tablet en smartphone Mysword en op pc E-Sword of The Word met NBG, SV, NBG, Het Boek, Willibrordvertalingen, Leidse en Lutherse vertalingen en Canis. Zoek alleen nog de HSV vertaling.

RubenRuben
RubenRuben
10 jaren geleden

Dus pomegrenade is afgeraden.. Maar ik wil wél de HSV offline op m’n iPad.. Wat nu?

hermankikkert
hermankikkert
Antwoord aan  RubenRuben
10 jaren geleden

Ik zie net diet:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.neotech.app.ugb.hsv

iPad versie zal dan ook wel snel komen denk ik. Zoek alleen zelf iets voor m’n e-reader… Hopelijk wordt WORD document naar mij gemaild, daar kan ik wel wat mee :-)

Jeroen
Jeroen
10 jaren geleden

Geen probleem, ik heb alleen je mailadres niet.

hermankikkert
hermankikkert
Antwoord aan  Jeroen
10 jaren geleden

herman.kikkert@gmail.com Alvast heel erg bedankt!

Info
Info
10 jaren geleden

@Allen : Ik heb de HSV wel in worddoc.

hermankikkertHerman
hermankikkertHerman
Antwoord aan  Info
10 jaren geleden

Heb ik erg veel belangstelling voor. Zou je hem kunnen mailen?

sammy
sammy
Antwoord aan  Info
10 jaren geleden

Mijn vriend heeft ook belangstelling
Dankjewel! in het Word document, zou je hem ook naar hem wilen mailen? sammy15nl@yahoo.com

Paul
Paul
Antwoord aan  Info
9 jaren geleden

Goedemiddag, ik zou ook graag het word-doc ontvangen. Mijn mailadres is weg.friesland@gmail.com.
Bij voorbaat dank.

Marco Roepers
Marco Roepers
10 jaren geleden

Er is nog steeds geen epub-versie de Herziene Staenvertaling vrees ik. Ik heb inmiddels epubs van de NBV, NBG ’51 en SV. Die lees ik via de app Aldiko op mijn android. Maar ondanks deze rijkdom mis ik de HSV wel. Eigentijdser dan de NBG 51 en minder vrij dan de NBV, die soms meer parafraseert dan vertaalt

Jacco
Jacco
10 jaren geleden

voor de Windows phone is er een hele goede bijbelapp.
Kijk eens op; http://nicodekker.eu/bijbel/
Na installatie kun je zelf je favoriete vertaling instellen.
Aanrader. Moet je wel een Windows phone hebben natuurlijk…..

Groet Jacco

Jacco
Jacco
Antwoord aan  Jacco
10 jaren geleden

Nog even over de Windows phone app van hierboven.
De volgende versies zijn beschikbaar;
NBG (1951), NBV (2004), SV, HSV, Deuterocanonieke boeken, King James (engels)

Groet Jacco

Dirk Jan vvan de Steeg
Dirk Jan vvan de Steeg
10 jaren geleden

Daar ik zag dat mijn tekst niet compleet was hier een nieuwe .Ik wil gfraag de herziene staten vertaling lezen op mijn laptop, maar krijg het niet voor elkaar.

Bram
Bram
Antwoord aan  Dirk Jan vvan de Steeg
10 jaren geleden

Dat kun je doen via biblija.net. Je kunt hem dan gelijk vergelijken met bijvoorbeeld de SV en de KingJames en vele andere vertalingen…

Klaas Suijker
Klaas Suijker
11 jaren geleden

Waarom is het triest om geld te betalen voor een bijbelvertaling? christenen geven honderden euros uit voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Waarom willen we dan niet een faire prijs betalen voor het goede werk van bijbelvertalers? moeten die van de wind leven?

J. Visscher
J. Visscher
11 jaren geleden

Waarom geen android app

Martien Grandia
Martien Grandia
Antwoord aan  J. Visscher
10 jaren geleden

Sinds vandaag is er een app voor android beschikbaar

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.sitecan.bibleapp&hl=nl

Lydia de Jongh
Lydia de Jongh
11 jaren geleden

Het blijft triest dat er zulke strenge copyrights op de bijbel gezet worden in Nederland. Waardoor de bijbel niet makkelijk genoeg op mobiel en offline te lezen is. Waardoor de bijbel ook heel duur blijft in aanschaf. Om de NBV zowel als boek als op android te krijgen, ben je ruim 50 euro kwijt. Als mijn partner het ook op zijn mobiel wil of onze kinderen, dan ben je mogelijk nog meer kwijt…. En de… Lees verder »

Martien Grandia
Martien Grandia
Antwoord aan  Lydia de Jongh
10 jaren geleden
Lydia, een (bonus)Moeder
Lydia, een (bonus)Moeder
Antwoord aan  Martien Grandia
10 jaren geleden

Wel erg misleidend…..
Na installatie kun je niets! Je moet eerst een code kopen. Voor 40 euro of 10euro als je de jongerenbijbel hebt.
Beetje jammer….

Martin
Martin
Antwoord aan  Lydia de Jongh
9 jaren geleden

ER WORDT WEER VEEL VERDIEND AAN HET EVANGELIE.

#WhatWouldJesusDo

Ron Linders
Ron Linders
11 jaren geleden

Jammer dat de NBV offline van Youversion er maar niet wil komen. Heb contact met ze gehad en het zit er gewoon niet in. Er zou betaald moeten worden en Youversion wil gratis blijven. Jammer want het maakt het programma zoveel beter in gebruik.