facebook tieners

Jongeren stoppen met Facebook

2 min leestijd

facebook tieners

Op het moment dat Facebook ook het domein is van je ouders wordt het tijd om er weer te vertrekken. Dat zal bij een aantal jongeren de gedachte zijn. In Nederland is het aantal gebruikers gedaald van 7,6 naar 7,5 miljoen gebruikers volgens Social Bakers. En een social media sabattical of social media vasten wordt steeds vaker ingelast.

Jongeren lopen weg bij Facebook en gaan veel meer naar gesloten groepen zoals op Whatsapp. Het grote voordeel daarvan is dat je niet gecheckt kan worden (door bijvoorbeeld je ouders) en ook de historie niet eindeloos openbaar blijft staan. En er treed een vermoeidheid op van alles wat maar gedeeld wordt.

[ba-column size=”one-half” last=”0″][ba-box background=”#EEE” border=”#E37222″ textcolor=”#333″]Lees ook de tips voor ouders onder meer over het gebruik van Internet[/ba-box][/ba-column] [ba-column size=”one-half” last=”1″][ba-box background=”#EEE” border=”#E37222″ textcolor=”#333″]Maakt Internet ons dommer? Er is onderzoek gedaan naar deze vraag.[/ba-box][/ba-column]

Wat ook in opkomst lijkt te zijn onder jongeren is Tumblr. In Nederland niet groot, maar elders in de wereld heel groot. Het zit tussen Twitter en een volwaardig blog in. Zie het als je uitgebreide persoonlijk prikbord. Ook Instagram is meer in trek.

Wat mij nog onduidelijk is waar Google+ ondertussen zit. De cijfers zijn bijzonder (wereldwijd het 2e sociale netwerk) maar wat tieners doen is me niet duidelijk.

En zo zie je maar weer hoe vloeibaar de realiteit blijkt te zijn. Als je het weer denkt te begrijpen blijken dingen alweer uit de tijd te zijn. Er groeit een generatie op die niet meer emailt. En wat nu als Facebook ook wegvalt, waar val je dan op terug? We zullen het zien.

Bronnen:

The age of the brag is over why facebook might be losing teens »
De tijd van alles delen is voorbij »
Socialbakers.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -