The Shawshank Redemption

Paasverhaal in The Shawshank Redemption

1 min leestijd

Dit is een korte gastblog van Bram Dijkstra-Geuze, communitymanager van #MijnKerk, een initiatief van PKN voor online kerk. Check Facebook.com/Mijnkerk »

Sommige films kregen nooit een Oscar, maar bleken achteraf juist klassiekers te zijn. Neem nu The Shawshank Redemption. Nul Oscars, maar hij staat in de IMDB’s top 250 soeverein op 1. Dat maakt de film op zichzelf al een soort Paasverhaal.

Maar wat te denken van het verhaal zelf? Dat gaat over Andy Dufresne, die tweemaal levenslang krijgt voor moord. Centraal staat de spectaculaire ontsnapping uit de strengbewaakte Shawshank-gevangenis. Uiteindelijk ontsnapt hij via een rioolbuis.

Zijn vriend Red vat het zo samen:

“Andy Dufresne – who crawled through a river of shit and came out clean on the other side.”

Je mag me gek vinden, maar dat vind ik een mooie Paasgedachte. Door de grootste vuiligheid heen gaan, maar er schoon weer uit komen. Het lijkt onmogelijk. Maar ja… …met Pasen is misschien alles wel mogelijk.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -