vogel op grafsteen

We willen eeuwig blijven leven, zelfs online

2 min leestijd

vogel op grafsteen

Het lijkt wel een trend om jezelf onsterfelijk te maken. Was het vroeger door het maken van kunst of schrijven van boeken waarmee je jezelf onsterfelijk kunt maken, nu zie je steeds vaker zaken die je laten Twitteren en Facebooken na je dood… Blijkbaar willen we eeuwig blijven leven en onszelf onsterfelijk maken. Eerst maar een twee services die je aan de technische kant daarbij helpen:

_LivesOn Twitter App

De _Liveson applicatie gaat live in maart 2013. De applicatie analyseert je gewone feed en probeert te begrijpen wat je leuk vind, welke thema’s bij je passen. Op basis daarvan gaat de applicatie voor je door. Zodat je vrienden blijven lezen wat jou interesseerde.

Deadsoci.al

Met de service deadsoci.al kan je je laatste bericht uitsturen nadat je bent overleden. Of nog steeds je vrienden online feliciteren, zelfs nadat je niet meer onder ons bent. Virtueel gaat je leven dan wel door.

Wat is eeuwig leven?

Maar even naar het echte punt: wil je echt eeuwig blijven leven? There’s no app for that. Nee, een app zorgt er niet voor dat je eeuwig zult blijven leven. Daar heb je echt iets anders voor nodig. Eeuwig leven, wat is het eigenlijk? De definitie die normaal wordt gehanteerd is dat je leven doorgaat zonder einde. Jezus heeft echter een hele andere definitie:

Het eeuwige leven, dat is dat zij u kennen, de enige ware God, en hem die u gezonden hebt, Jezus Christus. Johannes 17 vers 3

Wat nu als dit leven zuigt?

Oftewel, de essentie van het eeuwige leven is niet ‘oneindig leven’. Dat is een bijzonder beperkte kijk daarop. Ik zal je zeggen dat een aantal mensen hier bijzonder somber van zal worden. Want het leven zoals het nu is zuigt en je wilt het eerlijk gezegd niet voor mogelijk houden dat dat zonder einde door zal gaan.

Dit is wel mooi

Maar wat dan wel, wat als er meer is? De essentie van eeuwig leven is een relatie met God en met Jezus Christus. Dat is geliefd zijn, dat is vrij zijn, aangenaam en goed. En dat zoiets eindeloos zal zijn… Kijk dan praten we echt over iets heel anders, iets dat wél aantrekkelijk is.

Wil je trouwens ontdekken hoe je God kunt leren kennen? Check dan de uitleg “God persoonlijk leren kennen” op IkzoekGod.nl. En wil je niet alleen op zoek? Er zijn op deze site mensen waar jij je vragen aan kwijt kunt.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -