Het Achterhuis Online

Bezoek online een museum

2 min leestijd

google art project

Je kan denk ik niet om de opening van het Rijksmuseum heen. Ik vroeg me daarom af hoe ik virtueel een museum zou kunnen bezoeken. En dat blijkt ongelofelijk eenvoudig te zijn. De mooiste manier is denk ik het Google Art Project. Hier kan je meer dan 40.000 kunstwerken bezichtigen. Bekijk de collectie van het Rijksmuseum of de collectie van het Van Gogh Museum. Mooi is dat recent het George Eastman House (International Museum of Photography and Film), het oudste museum voor fotografie en foto techniek recent  50 unieke foto’s heeft toegevoegd aan het Google Art Project.

Maar er is meer dan het Google Art Project. Ik heb hier een paar virtuele bezoekjes voor je voorbereid:

Anne Frank

Ken je het Achterhuis? Het is de plek waar Anne Frank in de tweede wereldoorlog ondergedoken zat. Je kan het Achterhuis heel mooi online bezoeken. Je loopt door het huis, kan alle deuren openen en je krijgt direct uitleg. Heel erg mooi gedaan en ook zeer informatief. Naar mijn gevoel is dit een van de mooiste musea die je online kan bezoeken.

Het Achterhuis Online

Het Louvre

Het Louvre is misschien wel het grootste, bekendste museum van deze wereld die je kan vinden in Parijs. Maar je kan ook dit museum online bezoeken. Lekker rondsnuffelen in de verschillende ruimtes rondsnuffelen, zoals in de kamer met de Egyptische antieke kunst of dwaal rond in de middeleeuwen in het Louvre.

Het Louvre online

British Museum

De werken uit het British Museum kan je ook prima bezoeken vanuit je luie stoel. Bekijk bijvoorbeeld de tekeningen van Michelangelo of duik in de mythe van de koningin van Sheba. Je kan in dit museum niet rondklikken zoals in anderen musea.

Vaticaan

In delen van het Vaticaan kan je online rondwandelen zoals in het Gregorian Egyptian Museum, Ethnological Museum, de Sixtijnse Kapel en nog meer.

virtuele sixtijnse kapel

Smithsonian National Museum

In het wereldberoemde Smithsonian National Museum of Natural History kan je virtueel rondsnuffelen. Ben je momenteel op een desktop, volg dan deze link als je mobiel bent, volg dan deze link.

Paleis van Versailles

Met Google Maps / Streetview kan je trouwens ook mooi rondkijken in het fantastische paleis in Versaille:

 

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -