Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Waarom gaan mensen niet naar de kerk

22 april 2013

redenen om niet naar de kerk te gaan

Ik kwam dit onderzoek tegen naar de redenen waarom mensen in Australië niet meer naar de kerk gaan. De belangrijkste reden: het is irrelevant voor mijn leven. Het doet er niet toe, ik heb er niets aan. En eerlijk gezegd denk ik dat het voor Nederland niet heel anders is. Het is niet de eerste plaats het probleem wat mensen met God of Jezus hebben, maar vooral dat ze er niets aan ‘hebben’. Daar ligt een grote uitdaging voor iedere predikant, spreker, pastor, gelovige: maak duidelijk wat je hebt aan de kerk en wat  je hebt aan geloof? Het is niet voldoende om een traditie in stand te houden.

Hier nog een mooi filmpje over de kerk. En net even een andere blik erop. Sorry, het is Engels.

[ba-youtubeflex videoid=”oUJpJyth3J4″]

Je hoeft niet ‘klaar’ of ‘goed genoeg’ te zijn om naar de kerk te gaan. Het is bij uitstek een plek om weer mens te worden! Een plek om nieuwe dromen te vinden, om je waarde te ontdekken, om vragen te stellen, te ontdekken, te twijfelen en te geloven. Welkom in de kerk.

Reageer!

Waarom ga jij naar de kerk? Of waarom niet?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
3 Comments
  1. Janita Seinstra

    Ik ga graag naar de kerk. Het liefst 1 of 2 keer op de zondag. De rust die ik dan ervaar is groot. Ik voel me thuis bij m’n broeders en zusters. Bovendien haal ik veel bemoediging uit de preken, liederen en het contact met gemeenteleden. Ik kan me geen leven voorstellen zonder kerk.
    Wel moedig ik dominees aan om vooral te blijven zoeken naar de aansluiting in deze 21e eeuw met een ‘nieuw’ soort gemeente.

  2. Ivan

    Tradities moet je helemaal niet in stand houden maar overboord gooien. Het is puur menselijk (of deels menselijk, deels bijbels), daar gaat geen kracht van uit. Evenals alle eigen ideeen, eigen wijsheden, controle, eigen programma’s, eigen structuur, enz enz.

Waarom gaan mensen niet naar de kerk

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
3