wereld vlaggen

De vlag mag uit met hemelvaart

1 min leestijd

wereld vlaggen

Hemelvaart is meer dan een extra lang weekend, is meer dan een vrije dag voor de tuincentra. Als dat het niet is, wat is het dan wel? Of anders gezegd: wat mis je als je geen Hemelvaart viert? Lang heb ik geen goed antwoord gevonden op deze vraag. Maar ik begin wel het wat beter te begrijpen. Kort gezegd: hang de vlag uit met Hemelvaart, dan heb je je antwoord al te pakken.

Die macht was ook werkzaam in Christus toen God hem opwekte uit de dood en hem in de hemelsferen een plaats gaf aan zijn rechterhand, hoog boven alle hemelse vorsten en heersers, alle machten en krachten en elke naam die genoemd wordt, niet alleen in deze wereld maar ook in de toekomstige. Efeze 1:20-21

Ik zie een inauguratie voor me met hemelvaart. Een grootse ceremonie waarin Jezus de plek van macht en invloed krijgt. Niet zomaar, maar terecht en dik verdiend. Na de grootse (en kosmische) strijd die Hij voerde rondom de kruisiging en na zijn overwinning op de dood en de machten van het kwaad is er maar één positie die past: de hoogste plaats, de positie boven alles wat macht heeft.

De koning op de troon: dat is voor mij hemelvaart…

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -