Wouter bij RTL Editie NL

Evangelisatie 2.0

2 min leestijd

Wouter bij RTL Editie NL

Zaterdag gaf ik een seminar over Jezus Leven in Social Media en vandaag (2e Pinksteren) sprak ik op Opwekking met Editie NL van RTL. Hier een korte samenvatting van mijn seminar. De zin die werd gebruikt in de uitzending op RTL: “Bij evangelisatie online ligt het initiatief  bij de mensen zelf.” Waar je vroeger op mensen af stapte om ze “Goed Nieuws” te vertellen. Op Internet werkt het anders: je zoekt naar antwoorden als het je uitkomt. De vragen zijn niet minder geworden!

Evangelisatie 2.0

Dit is het stuk dat op de site van RTL staat (hier is ook dit item van de uitzending terug te kijken):

Wouter van der Toorn tilt het evangeliseren naar het nu. Via zijn sites probeert hij het evangelie te verspreiden onder meer mensen. Bovendien zag hij dat steeds meer mensen levensvragen via internet proberen te beantwoorden.

“Google is God geworden. Als mensen op zoek gaan naar het antwoord op levensvragen, zoeken ze op Google. De truc is dan dat je gevonden wordt.” Om die reden heeft hij de sites ikzoekgod.nl en ikwildood.nl gestart. Daar komen mensen dan vanzelf terecht als ze aan het Googlen zijn.

“Vroeger ging je langs de deuren om mensen te vinden, nu moet je zorgen dat ze jou vinden”, zegt Van der Toorn.

Seminar

Het seminar heb ik, heel 2.0, samengevat in een aantal Tweets. Er is veel meer te zeggen, maar dit is de hoofdlijn van mijn praatje. Was een experimentje om een hele toespraak zinnig in een aantal tweets samen te vatten:

Je mag zeker reageren en doorpraten.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -