depressief

Geloof in God en psychische aandoeningen

1 min leestijd

depressief

Geloof in God heeft een duidelijke positieve bijdrage in de behandeling van psychische ziekten. Dat blijkt uit een recent onderzoek dat is gepubliceerd in Journal of Affective Disorders. Er werd in het onderzoek gekeken of er bij de patiënt een relatie was tussen geloof in God, verwachtingen bij de behandeling en de uiteindelijk uitkomsten van de behandeling.

Minder depressie en zelfbeschadiging

Het lijkt erop dat mensen met een gemiddeld hoger niveau van geloof het duidelijk beter doen in de korte termijn psychiatrische behandeling in vergelijking met mensen zonder geloof. Het zou hierbij niet uitmaken welke religieuze stroming mensen aanhangen. Geloof had niet alleen een positief effect op het psychische welbevinden van de patiënt, maar er was ook minder depressie bij deze groep en minder neiging tot zelfbeschadiging.

Behandeling beïnvloed door geloof

De uitkomst van de studie concludeert: “… geloof in God is gekoppeld met betere behandel uitkomsten in de psychische zorg. De resultaten suggereren zelf dat geloof in de betrouwbaarheid van de psychiatrische behandeling en verhoogde verwachtingen van deze behandelingen door geloof in God worden beïnvloed.”

Bron: sciencedaily.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
royan
royan
8 jaren geleden

als je gelooft in een god kun je de dood beter accepteren dus is het psychisch.
en is de dood aanvaardbaar.