vrouwe justitia bij de kerk

Veroordeel christenen niet vanwege extremisten

1 min leestijd

vrouwe justitia bij de kerk

Religies zouden nooit beoordeeld moeten worden op basis van een aantal extremistische volgelingen. Je hebt ze in iedere religie. Ook onder christenen zijn extremisten. Er zijn diep slechte mensen die zeggen christen te zijn. Er zijn domme mensen die zeggen christen te zijn. Er zijn kwakzalvers onder de gelovigen die zeggen wonderen te doen met goedgelovige massa’s achter zich aan die zonder nadenken het spektakel geloven.

Er zijn profeten die namens God zeggen te spreken maar op eigen gewin (in welke vorm dan ook) uit zijn. Er zijn predikanten die zonder aarzelen oordelen in Gods naam durven uit te spreken. Er zijn christenen die heel goed weten rijk te worden over de rug van gelovige volgelingen. Er zijn christenen die anderen misbruiken onder dreigen van een straffende God.

Er zijn rebellenleiders op deze wereld die uit naam van allerlei verschillende goden zeggen te handelen. Ook christenen. Charles Taylor bijvoorbeeld (voormalig leider in Liberia) was vroeger baptisten voorganger. Hij heeft veel bloed aan zijn handen. Er zijn trouwens door de eeuwen heen vreselijke dingen gedaan in de naam van god.

Maar beoordeel de religie niet op basis van hun extremistische volgelingen. Ben ik blij dat het christendom niet hoeft te worden beoordeeld omdat er nog steeds gekkies zijn. Laat God maar voor zichzelf spreken. Hij verandert niet omdat er hier idioten rondlopen. Al is dat laatste soms maar moeilijk te geloven.

Het moest me even van het hart.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vergetennick
vergetennick
8 jaren geleden

Volgens mij spreek je hier niet atheisten of ex gelovigen aan. Als je denkt dat een ongelovige een religie beoordeeld op zijn gekkies ben je nog niet diep genoeg gegaan en zou ik als ik jou was de strijd (voor/tegen) of ‘het gesprek met’ de heiden nog effe parkeren.

Kevin Schneider
Kevin Schneider
8 jaren geleden

Ik ben een christenen. Ik wil graag iets vertellen. Ik ga naar de Spaanse kerk in Duivendrecht. Ik heb op woensdag 2 maart 2016 gehoord dat in mijn kerk twee meisjes in het ziekenhuis liggen vanwegens nierprobleem en darmprobleem. En iemand die wordt aangevallen door boze geesten (demonen) onder de invloed van Satan. In mijn kerk zijn zoveel ziektes en probleemgevallen. Dat raakte mij zwaar aan. Ik ben iemand die ook zwaar nadenkt. Dan ben… Lees verder »

vergetennick
vergetennick
Antwoord aan  Kevin Schneider
8 jaren geleden

Ik raad je aan om je geestelijk oog een tijdje te sluiten en alles wat er gebeurd als een leerproces aan te gaan; je beschouwend en onbevooroordeeld op te stellen en ik beloof je een aantal goede levenslessen.

Miranda
Miranda
10 jaren geleden

Dank je wel voor het verwoorden van mijn gedachten!