Verzamelde video's (commercials)

Verzamelde video’s (reclames)

3 min leestijd

Verzamelde video's (commercials)

Hier weer een nieuwe serie filmpjes. Deze keer allemaal commercials, hele bijzondere. Van lange baarden tot Dart Vader. En de veel besproken commercial van Dove die gaat over het zelfbeeld van vrouwen. Wat denken vrouwen over zichzelf en wat denken anderen over hen. De parodie kon natuurlijk niet uitblijven: de meeste mannen denken positiever over zichzelf, zo blijkt uit de (nep) commercial van Dove met mannen in de hoofdrol.

Ondanks veel commercials die enorm irritant zijn, zijn reclames soms echt  de beste stukjes TV. Hoe vertel je in 30, 45 of 60 seconden een verhaal? En hoe zorg je in korte

O ja, er komen trouwens ook nog lange baarden voorbij en die blijken bij AC Milan te horen. En wat denk je van mannen die per ongeluk shampoo voor vrouwen gebruiken met alle gevolgen van dien en nog meer.

Wat als mannen vrouwen shampoo gebruiken

Een super grappige commercial uit Brazilië voor mannen shampoo. Want je moet er niet aan denken dat je het verkeerde flesje pakt!

[ba-youtubeflex videoid=”EotDOSK3zKA”]

Dove Real Beauty Schetsen

Deze online commercial van Dove heeft heel wat tongen losgemaakt. En terecht:

Vrouwen staan zichzelf het meeste in de weg als het gaat om het accepteren van hun eigen schoonheid. Slechts 4% van de vrouwen wereldwijd noemt zichzelf mooi. Dove wil een wereld creëren waarin schoonheid een bron van zelfvertrouwen is en niet van angst. Daarom hebben we besloten een overtuigend sociaal experiment uit te voeren dat onderzoekt hoe vrouwen hun eigen schoonheid zien en hoe andere vrouwen die schoonheid zien.

[ba-youtubeflex videoid=”m4JuE9Jgrs0″]

Dove Real Beauty Sketches – Men

Een parodie op de Dove Real Beauty Sketches. Nu geen vrouwen in de hoofdrol, maar mannen:

Men are not their own worst beauty critics. Only 4% of men around the world consider themselves average looking. At New Feelings Time, we are committed to creating a world where illegitimate beauty is not a source of confidence. So, we decided to conduct a compelling social experiment that explores how men view their own beauty in contrast to what others see.

[ba-youtubeflex videoid=”T8Jiwo3u6Vo”]

Nivea for men

Met de mannen van AC Milaan in de hoofdrol.

[ba-youtubeflex videoid=”Uow1BTgEDa4″]

Bavaria commercial – Call of men

Bavaria Bier commercial waarin mannen weer echte mannen worden!

[ba-youtubeflex videoid=”h45Tc2M54bE”]

The Force: Volkswagen Commercial

Een van de beste commercials uit 2012 is voor Volkswagen Passat met een jongen die graag Darth Vader (Star Wars) wil zijn.

[ba-youtubeflex videoid=”R55e-uHQna0″]

Dove – Evolution Commercial

Hoe maak je een model geschikt voor een billboard? Reginald Pike’s Yael Staav laat voor Dove (wederom) in 60 seconden zien hoe je dat doet.

[ba-youtubeflex videoid=”hibyAJOSW8U”]

“Three Little Pigs advert”

Deze commercial voor the Guardian heeft prijzen gewonnen. Het gaat over alle kanten van een verhaal die je als journalist moet belichten. Het begint met voorpagina nieuws en gaat dan via de sociale media naar een onverwachte finale.

[ba-youtubeflex videoid=”vDGrfhJH1P4″]

Geniet ervan!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -