Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

10 beste WordPress plugins

27 juni 2013

Het is eenvoudig om een blog op te zetten met WordPress. En wat het vooral eenvoudig maakt is de mogelijkheid om aan een standaard installatie extra functionaliteit toe te voegen met WordPress plugins. Er zijn er duizenden te vinden. Maar let op: gebruik alleen de plugins die je echt nodig hebt. Want iedere plugin kost laadtijd van je website. Daarom hier de 10 belangrijkste plugins die je zou kunnen gebruiken:

WordPress plugin

1. Akismet

Deze plugin wordt standaard meegeleverd met een WordPress installatie en heeft een doel: spammers van je website afhouden. Altijd direct activeren bij een nieuwe website.

2. WordPress SEO

Een ongelofelijk goede plugin die je helpt om je site goed in de zoekmachines vindbaar te maken. Er zijn naast deze plugin van Yoast meerdere opties. Maar naar mijn smaak ik dit echt de beste.

3. Google XML Sitemaps

Deze plugin heb je ook nodig voor de zoekmachine. Het helpt o.a. Google om je site te indexeren en automatisch een seintje te geven als er nieuwe content wordt toegevoegd.

4. Gravity Forms

Als formulieren belangrijk zijn op je site, dan is dit de state-of-the-art oplossing. Maar het is wel een premium plugin, oftewel, je moet ervoor betalen. Maar je kan uitgebreide oplossingen maken en de plugin kan zelfs nog worden uitgebreid met extra mogelijkheden.

5. W3 Total Cache

Dit is de beste plugin om je site een snelheidsboost te geven. En laadsnelheid van een website is meer en meer belangrijk in zoekmachine optimalisatie. Je kan deze trouwens prima gebruiken met andere services daarvoor zoals CloudFlare.

6. Login Lockdown

Regelmatig wordt geprobeerd om in te loggen op je website door vreemdelingen (robots of echte mensen). Deze plugin zorgt ervoor dat er een slot op je inlog formulier komt als er een aantal keren vanaf eenzelfde adres is geprobeerd in te loggen.

7. WP Optimize

Een heerlijke plugin die met een druk op de knop je database opschoont. En dat is af en toe hard nodig, zeker als je allerlei plugins hebt uitgeprobeerd, allerlei revisies hebt opgeslagen van artikelen. Hiermee wordt je site weer een beetje soepeler.

8. Disqus

Voor de reactie mogelijkheid maak ik erg graag gebruik van de disqus plugin. Deze zorgt ervoor dat er extra functies worden toegevoegd aan je gewone reactie mogelijkheden. En (anders dan bijvoorbeeld facebook comments) de data blijft van jou en wordt ook opgeslagen in je eigen WordPress database.

9. Jetpack door WordPress.com

Dit is eigenlijk geen plugin maar een pakket met verschillende plugins die geleverd worden door WordPress.com waaronder social sharing, formulieren, mobiele template en nog veel meer.

10. WordPress Related Posts

Hoe hou je bezoekers vast op je website? Door ze meer interessante zaken te laten zien. Dat doet deze plugin: je kan automatisch onder ieder blog gerelateerde artikelen laten zien.

Mis je een belangrijke plugin? Vergeet het niet te melden in een reactie!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. Marc

    Nummer 6 is mooi alleen heb ik gene idee hoe ik ervoor kan zorgen dat iemand een inlog kan aanmaken en kan inloggen op onze site zodat we formulieren en gegevens beschikbaar kunnen maken exclusief voor (ingelogde) leden.

    Tips?

10 beste WordPress plugins

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
2