wordpress snelheid tips

Maak je WordPress site sneller

2 min leestijd

wordpress snelheid

Voor veel WordPress gebruikers is het een belangrijke vraag: hoe maak ik mijn WordPress installatie sneller. Dat wordt steeds relevanter om meerdere redenen. Het heeft alles te maken met de internet ervaring van je bezoeker. Daarom speelt het ook steeds meer een rol voor Google en Google ranking. Daarbij wordt er steeds meer beeld gebruikt (lees grote foto’s) en er wordt vaak gebruik gemaakt van shared hosting. Hier een paar tips om je site te versnellen:

1. Bewerk je afbeeldingen voor je deze upload

Zorg dat je je foto’s verkleind naar het juiste formaat voordat je deze upload. Daarbij, zorg ook dat je de juiste compressie gebruikt. Dat werkt zo bij o.a. jpeg. Deze kan je zeker tot 50% of 60% comprimeren zonder dat het de zichtbare kwaliteit aantast. Het scheelt heel wat kB’s. Een plugin als WP SmushIt helpt daarbij ook nog een deel automatisch te optimaliseren.

2. Gebruik een caching plugin

Caching plugins zorgen dat pagina’s van je site worden opgeslagen in een cache zodat ze niet iedere keer opnieuw moeten worden opgevraagd en opgebouwd. Dat scheelt dus een hoop laadtijd. De beste plugin die je kan gebruiken is W3 Total Cache.

3. Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

Met een CDN worden bestanden van een server geladen die dichtbij is. De bestanden worden dan niet van je eigen server gehaald, maar van een andere, speciaal daarvoor geoptimaliseerde server. Dat kan gedaan worden door bijvoorbeeld MaxCDN of Amazon Cloudfront.

4. Een andere hosting provider

Het is goedkoop om bij een of andere shared hosting een domein te hebben. Maar… je hebt maar weinig mogelijkheden voor het optimaliseren van je site zelf. Op een gegeven moment is het beter om naar een andere hosting provider te gaan. Of overweeg bijvoorbeeld een VPS (ik zit zelf zeer tevreden bij CloudVPS)

5. Schakel onnodige plugins uit

Het leuke van WordPress is het gemak waarmee je extra functies kan toevoegen met plugins. Maar ze vragen allemaal extra laadtijd. Schakel alles wat niet echt nodig is gewoon uit.

Lees ook mijn eerdere artikel “Is website snelheid belangrijk?

Heb jij nog andere tips die je helpen bij het versnellen van je website?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ron
Ron
10 jaren geleden

mmm, W3 Total Cache..Lastig in te stellen en telkens probeer ik het weer. Heb nu Quick Cache. Iets eenvoudiger in te stellen