church online in real life

Top 5 kerken die sociale media gebruiken

2 min leestijd

Voor Nederland heb ik het overzicht nog niet, maar volgens socialmediachurch.net zijn dit de 5 kerken uit de USA die het beste gebruik maken van sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en YouTube om een relatie op te bouwen met hun eigen leden maar ook met de online (be)zoeker. Uiteindelijk gaat het in het christelijk geloof veel om communicatie. Dus het is een grote uitdaging voor kerken om de nieuwe communicatie kanalen goed te begrijpen.

Top 5 sociale media kerken

church online in real life

Mars Hill Seattle (marshill.com)

Een groot deel van het succes van Mars Hill Church heeft te maken met de senior pastor Mark Driscoll (@pastormark) die bijzonder actief is op Facebook, Twitter, met podcasts, op Instagram, Pinterest en Youtube. Andere initiatieven als The City (onthecity.org) komen voort uit Mars Hill.

LifeChurch.tv (Edmond, Okla)

Deze kerk wordt gezien als meest innovatieve kerk van de USA. Ze hadden als eerste een “Internet campus” (zoals ze hun online kerk noemen). Zowel pastor Craig Groeschel (@craiggroeschel) als pastor Bobby Gruenewald (@bobbygwald) worden gezien als innovatoren. Vanuit deze kerk zijn online tools ontstaan waaronder de Bijbel app YouVersion, en een kerk online platform, churchmetrics.com. Het mooie is dat ze al hun resources gratis beschikbaar stellen via open.lifechurch.tv.

Cross Point Church in Nashville, Tenn. (crosspoint.tv)

De meeste voorgangers van Cross Point zijn actieve bloggers en gebruikers van sociale media waaronder senior pastor Pete Wilson (@pwilson), Jenny Catron, Kyle Reed, Stephen Brewster, Brent Hodge, en meer. De persoonlijke zichtbaarheid van leiders in de kerk is een belangrijke factor!

Gateway Church in Southlake, Texas (gatewaypeople.com)

Gateway heeft het Table Project aangekocht (een christelijk social network) tableproject.org. Ze maken er een prioriteit van om ook via sociale media te bouwen aan het geestelijke leven.

Community Bible Church in San Antonio, Texas (communitybible.com)

Deze kerk heeft een heuse Social Media Pastor: Nils Smith. Recentelijk hebben ze een nieuwe versie van hun Internet Campus gelanceerd waardoor 30 minuten preken worden beschikbaar gemaakt voor hun Online Campus: onlinechurch.com.

HELP: Nederlandse zoektocht

HELP MEE IN MIJN ZOEKTOCHT: Wat is zijn de kerken die het beste gebruik maken van sociale netwerken? Niet alleen intern met gesloten groepen, maar ook relevant voor bezoekers en zoekers online?

Bron: christianpost.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

9 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fred Omvlee
Fred Omvlee
10 jaren geleden

De onlinekerk in wording Mijn Kerk uiteraard! :-) De internetkerk is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland met website i.o. http://www.mijnkerk.nl, http://www.facebook.com/mijnkerk, http://www.twitter.com/mijnkerknl en preekjes op Youtube kanaal: http://www.youtube.com/channel/UCA46-yXzI207ztb3zMokcMg

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Fred Omvlee
10 jaren geleden

Ik volg het met veel interesse. Ben benieuwd hoe de impact gaat worden!

Robert
Robert
10 jaren geleden

Ik vind (als buitenstaander) dat de Bron in Alphen het goed doet.

Nico Steendam
Nico Steendam
10 jaren geleden

http://www.bethel.nl
De Vrije Baptistengemeente Bethel uit Drachten bied o.a. online diensten aan.

Gilbert Thera
Gilbert Thera
10 jaren geleden

Jij doet het ook niet echt verkeerd :-)

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Gilbert Thera
10 jaren geleden

:) We doen ons best. Maar ik communiceer niet (meer) vanuit een plaatselijke kerk. De online wereld is wel leuk hoor. Zeker als je invloed wilt hebben. Kost tijd, aandacht en toewijding. Hoe doet jullie kerk het?

Gilbert Thera
Gilbert Thera
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
10 jaren geleden

Sharon en ik zijn best wel actief op social media. En we praten veel over en namens de kerk (vooral ik dan). En re:connect is vooral bezig om facebook te gebruiken en inderdaad; het kost tijd, aandacht en toewijding. Een mooi leerproces

Marco
Marco
10 jaren geleden

Verkeerde url. Excuus dit is de juiste: http://www.hervormd-veenendaal.nl/index.php/sionskerk