Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Bono: 'Ik ben geen boegbeeld voor God'

3 juli 2013

In het boek Bono over Bono is muziekjournalist Michka Assayas in gesprek met de frontman van U2. Verrassend vaak is geloof, God, Bijbel, genade, bidden en spiritualiteit een logisch thema in de gesprekken. Hier een fragment waar hij het heeft over de relatie met zijn vader. 

Mijn vader zei vaak tegen me: ‘Ben je de weg kwijt?’ Ik zei: ‘Moet je horen wie het vraagt! Hoe zit dat bij jou? Je hebt geen weg die je kwijt kunt raken!’ We gingen op zondag altijd naar de pub en dronken daar samen… We dronken whisky, Ierse whisky natuurlijk. En soms stelde hij dan een echte vraag, met de bedoeling dat ik een echt antwoord  zou geven.

[ba-youtubeflex videoid=”iXlsbEM9-CM”]

Het ging altijd over mijn geloof in God: ‘Er is één ding dat ik aan je benijd. Verder benijd ik je niet…’ zei hij een keer tegen me. Maar denk er eens over na: ik zong, ik deed alle dingen die hij dolgraag had gedaan, ik had een creatief leven… Hij zei: ‘Je lijkt echt een relatie met God te hebben.’ En ik zei: ‘Heb jij dat dan nooit gehad?’ Hij zei: ‘Nee.’ En ik zei: ‘Maar je bent bijna je hele leven katholiek geweest…’ ‘Ja. heel veel mensen zijn katholiek. Het is meestal een monoloog maar jij lijkt antwoord te krijgen.’ Ik zei: ‘Dat klopt.’ ‘Hoe voel je dat?’ Ik zei: ‘Ik hoor het op een instinctieve manier. Ik voel een antwoord op een gebed, of ik voel dat ik in een bepaalde richting wordt gestuurd. Of als ik de bijbel lees, dan komt het op de een of andere manier tot leven en geeft het zin aan de situatie waarin ik mij bevind, het is niet langer alleen een historisch document…’ Hij wist niet wat hij daarmee moest.

Vond hij dat je vroom bent?

Ik zou willen dat ik het leven kon leiden van iemand die je echt vroom kunt noemen. Ik kon niets verkondigen wat ik zelf niet naleefde… Het is voor mij heel duidelijk dat ik geen boegbeeld ben voor God… Artiesten zijn egoïstisch.

Bron: Bono over Bono, blz 38-39

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Bono: ‘Ik ben geen boegbeeld voor …

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0