YouVersion

De Bijbel app voor alle gelovigen (YouVersion)

2 min leestijd

Vandaag een groot artikel in de New York Times “The Faithful Embrace YouVersion, a Bible App” over het enorme succes van YouVersion. Eigenlijk de standaard Bijbel applicatie voor iedere gelovige uit alle denominaties. Het is het product van LifeChurch, een kerk die pas sinds 1996 bestaat.

[ba-youtubeflex videoid=”I6_8rAj7bpQ”]

De kerk is technologisch een van de meest geavanceerde kerken ter wereld. In 2008 zag de YouVersion bijbel applicatie het licht. En vanuit hun hele overtuiging is de Bijbel gratis beschikbaar. Pastor Gruenewald, zeg maar de tech-pastor, zegt er het volgende over:

“Er is nu een generatie mensen waar het niet eens in opkomt om 99 cent neer te leggen voor een liedje dat ze leuk vinden en wij vragen ze om 20 dollar te betalen voor een boek die ze niet begrijpen”

Lastig voor Bijbel uitgevers

Wat was de grootste hobbel voor het ontwikkelen van de Bijbel App? De licentie structuren, de royalties die moeten worden afgedragen aan Bijbel uitgevers. Ook in Nederland is dat lang het grote struikelblok geweest en duurde het lang voor de NBV beschikbaar was. Nog steeds is bijvoorbeeld de Herziene Statenvertaling niet beschikbaar in de applicatie.

PS: download mijn gratis e-book “De iPad Dominee” om je te helpen starten met de iPad op de preekstoel en in preekvoorbereiding.

600.000 vragen per minuut

Op zondag, als de mensen in kerken zitten, moeten de servers van YouVersion tot 600.000 requests per minuut verwerken. Wie zegt er dat de Bijbel uit de tijd is?

O ja, als je het interview in de New York Times verder leest dan krijgt YouVersion veel complimenten. En wordt deze Bijbel applicatie met alle grote jongens vergeleken. Ik ben er blij mee.

PS: download zelf YouVersion voor je smartphone »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -